Danish in S-vorm

Ingrediënten

Hoeveelheid (g) %
1. Deeg
Bloem 1000 100
Gist 50 5
Water (+/-) 470 47
Zout 17 1,7
Suiker 70 7
Soft'R Cashmere Acti-Plus 50 5
of
Mimetic 32
Sapore Carmen 50 50 5*
S500 Acti-Plus 10 1
Mimetic 20/32 (voor laminatie) 500 50
2. Banketbakkersroom vanille
Melk 1000
CPT New 80
Eigeel 100
Suiker 200
3. Banketbakkersroom met chocolade
Melk 1000
CPT New 80
Eigeel 100
Suiker 100
Belcolade Noir Selection C501/J - blokken 200

Werkwijze banketbakkersroom vanille

1L melk + 80 g Puratos CPT New + 100 g eigeel + 200 g suiker. Maak een compositie met de helft van de suiker, het eigeel en de CPT New. Kook de melk met de rest van de suiker. Giet een deel van de kokende melk op de compositie en voeg dit vervolgens toe aan de rest van de melk en laat 2 min al roerend doorkoken.

Werkwijze banketbakkersroom chocolade

1L melk + 80 g Puratos CPT New + 100 g eigeel + 100 g suiker + 200 g Belcolade Noir Selection. Maak een compositie met de helft van de suiker, het eigeel en de CPT New. Kook de melk met de rest van de suiker. Giet een deel van de kokende melk op de compositie. Smelt de chocolade in de resterende melk. Voeg vervolgens de compositie toe en laat 2 min al roerend doorkoken.

Werkwijze

Opmerking

Zorg ervoor dat het deeg stevig opgerold is om de vulling te beschermen.