Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Choco Banana Cake

Ingrediënten

Opbouw

Vul de cakevorm met 175 g cakebeslag (1) en maak een gootje met een koffielepel over de lengte van het beslag. Spuit daarin een baan van 75 g bananenvulling (3) en vul de vorm verder op met 75 g cakebeslag (1). Bestrooi deze met 45 g cacaocrumble (2). Bak af op 180°C waarvan 30 min. met gesloten dampsleutel en 10 min. met open dampsleutel. Ontvorm na uitovenen en laat afkoelen. Dompel de cake in de donkere chocoladecoating (4) en bestrooi met een beetje Belcolade Premium Dutch Cocoa Powder. Werk verder af naar keuze.

Werkwijze

1. Cakebeslag chocolade

Maak de Mimetic Incorporation zacht. Meng deze samen met de Tegral 4Ever Cake en de eieren met de vlinder gedurende 3 min. op trage snelheid. Breng de room tot het kookpunt en giet deze op de Selection Noir Grains K10 en het Premium Dutch Cocoa Powder. Meng tot een ganache en meng kort onder het cakebeslag.


2. Cacaocrumble
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder op trage snelheid tot een homogeen beslag. Duw het deeg door een grove zeef om stukjes te verkrijgen.

3. Bananenvulling
Klaar voor gebruik.

4. Donkere chocoladecoating

Smelt de Selection Noir Cacao-Trace drops voorzichtig samen met de koolzaadolie en de Crousticrep Blond tot 40°C. Homogeniseer en mix de textuur van de koekjes kapot met een staafmixer. Verwerk op 30-32°C.