Sachercake Abrikoos

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Cakebeslag
Mimetic Incorporation 500
Tegral 4Ever Cake 1000
Eieren 500
Verse room (35% v.g.) 125
Belcolade Grains - K10 Noir Selection 175
Amandelspijs 200
Belcolade Grains - K10 Noir Selection 100
2. Ganache
Verse room (35% v.g.) 108
Glucose 36
Belcolade Selection Noir Cacao-Trace 163
3. Abrikozenvulling
Topfil Finest Apricot 70% CL 435

Opbouw

Vul de cakevorm met 280 g cakebeslag (1). Bak af op 180°C waarvan 30 min. met gesloten dampsleutel en 10 min. met open dampsleutel. Ontvorm na uitovenen en laat afkoelen. Snij vervolgens de cake horizontaal in 2, vul met een laagje van 75 g abrikozenvulling (3) en plaats in de diepvries. Bestrijk de 4 zijden van de cake mooi glad met de ganache (2) en overgiet vervolgens met de ganache (35-38°C). Werk af naar keuze.

Werkwijze

1. Cakebeslag

Maak de Mimetic Incorporation zacht. Meng samen met de Tegral 4Ever cake en de eieren met de vlinder op lage snelheid gedurende 3 min. Breng de room aan de kook en giet op de Selection Noir Grains K10 (1) en het amandelspijs. Meng tot een ganache en meng eerst kort onder het cakebeslag gevolgd door de Selection Noir Grains K10 (2).


2. Ganache

Verwarm de room samen met de glucose tot het kookpunt. Giet op de Selection Noir Cacao-Trace drops en mix tot een emulsie met een staafmixer. Dek af met plastiek folie en plaats in de koeling.


3. Abrikozenvulling
Klaar voor gebruik.