Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

De oorsprong van de Tartelette: van Egypte tot Frankrijk

De oorsprong van de tartelette is niet aan één specifiek land toe te schrijven. Het concept van kleine taartjes komt uit verschillende culinaire tradities. De oude Egyptenaren maakten al eetbare bakjes van graan die ze vulden met honing. In Europa werden tartelettes populair in Frankrijk, waar ze verfijnd werden tot de elegante gebakjes die we vandaag kennen.

Hoewel de tartelette door de eeuwen heen in verschillende culturen is geëvolueerd, wordt Frankrijk vaak gezien als het land waar de moderne versie van de tartelette is ontstaan en verfijnd. Het woord "tartelette" is een verkleinwoord van "tarte," wat een taart betekent. Tartes zijn al sinds de Middeleeuwen een populaire vorm van gebak, oorspronkelijk vaak hartig en later ook zoet.

Een specifieke variant, de tartelette au beurre/ butter tart, heeft zijn wortels in Canada. Deze lekkernij is ontstaan uit een combinatie van Franse culinaire tradities en de beschikbare ingrediënten in Noord-Amerika. De eerste Franse kolonisten, bekend als de Filles du roi, brachten hun recepten mee naar Quebec tussen 1663 en 1673 en pasten deze aan met lokale ingrediënten.

Bij Puratos bieden we een uitgebreide selectie ingrediënten en oplossingen voor bakkerijen en patissiers. Met onze expertise helpen we u graag om uw tartelettes naar een hoger niveau te tillen. Of het nu gaat om een complete mix voor zanddeeg, nieuwe generatie vetstoffen, fruitvullingen, pralinés of andere decoratieve elementen – wij hebben alles wat u nodig hebt om uw tartelettes te perfectioneren. Doe met ons mee en ontdek de creatieve wereld van tartelettes – van tijdloze klassiekers die al generaties lang geliefd zijn tot innovatieve en gezondere varianten die inspelen op de nieuwste consumententrends.

onze Tartelette recepten 
Tartelette Amber Pinda
Tartelette met een karamel-pindavulling, chocoladecrémeux, opgeklopte chocoladeroom Amber en afgewerkt met gezouten pinda’s
Tartelette Mirliton
Tartelette met een mirlitonbeslag, abrikozenvulling en opgeklopte chocoladeroom blanc vanille
Tartelette Coco Exotic
Tartelette met een karamel met kokos, mango-passievulling en opgeklopte chocoladeroom
Tartelette Cerise Amande
Tartelette met gebakken marsepein, een kersenvulling en opgeklopte chocoladeroom lait amande
Tartelette Pims
Tartelette met een crémeux chocolat noir orange, opgeklopte chocoladeroom en een mandarijn-orangettevulling
Tartelette Brownie Caramel
Tartelette met een karamelvulling, crémeux Amber, opgeklopte chocoladeroom Amber en afgewerkt met een gezouten pecan crunch en browniestukjes
Tartelette Tiramisu
Hazelnootzanddeeg op basis van Tegral Patacrout en Mimetic Incorporation, een melkchocoladecrémeux met Belcolade Selection Lait en Noir Cacao-Trace en een koffieroom op basis van Belcolade Selection Blanc Intense Cacao-Trace.
PATISSERIE OPLOSSINGEN
Cake & biscuit mixen
Met onze cake- en biscuitmixen creëert u een eindeloze variëteit aan producten, op een snelle, eenvoudige en kostenefficiënte manier.
Mixen voor patisseriecrèmes
Dankzij deze mixen maken bakkers en patissiers een heerlijke, veelzijdige patisseriecrème.
Vullingen
Ontdek onze vullingen, afgestemd op uw producten en productieproces.
Mixes voor fijne patisserie
Het assortiment mixen voor fijne patisserie biedt u hoogkwalitatieve ingrediënten, exclusieve smaken en gegarandeerde versheid.
Afdekgelei & spiegels
Afdekgeleiën en spiegels beschermen uw fruit op een efficiënte wijze en verlengen de vershouding. Ze bieden ook een onweerstaanbare glans.
Glazuren & Ganaches
Geen cupcake, donut of brownie is compleet zonder een glazuur of een ganache.
Mixen voor bavarois en mousses
Met onze mixen voor bavarois en mousses creëert u heerlijke en gesofisticeerde desserts, in alle vormen en groottes.
Opklopbare plantaardige bereiding
De opklopbare plantaardige bereidingen van Puratos maken het verschil op smaak en stabiliteit.
ONZE KLASSIEKERS
De Eclair
Éclair: Ontdek de heerlijke wereld van de Éclair, een klassiek Frans gebakje met luchtig soezendeeg, romige vulling en een glanzende chocoladelaag. Lees over de geschiedenis, ingrediënten en creatieve variaties van deze iconische lekkernij.
Opéra
Opéra: Ontdek de Opéra taart, een verfijnd Frans dessert met lagen amandelbiscuit, koffie-botercrème en donkere chocoladeganache. Lees over de geschiedenis, ingrediënten en creatieve variaties van deze klassieke lekkernij.
Speculoos
Speculoos: Verken de rijke traditie van Speculoos, een kruidig koekje dat zijn oorsprong vindt in België en Nederland. Ontdek de geschiedenis, de unieke mix van specerijen en de vele manieren waarop dit koekje kan worden genoten.
Misérable
Misérable: Ontdek de heerlijke wereld van de Misérable, een verfijnd Belgisch dessert met lagen luchtige amandelbiscuit en romige botercrème. Lees over de oorsprong, ingrediënten en creatieve variaties van dit verrukkelijke gebak.