Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

een klassieker met een verhaal

De oorsprong van de Opéra taart is een smakelijk mysterie! In de jaren 1960 claimde de beroemde patissier Gaston Lenôtre de uitvinding van deze taart, maar de eer zou ook kunnen gaan naar de patisserie Dalloyau. Volgens hen werd de Opéra taart in 1955 gecreëerd door Cyriaque Gavillon. Zijn vrouw, Andrée, zou de taart hebben vernoemd naar de Opéra Garnier, omdat de lagen van de taart deden denken aan de operascène, of als eerbetoon aan de operadanseressen die hun winkel bezochten.

Maar het verhaal gaat nog verder! In 1899 plaatste de patisserie van het Grand Hôtel, gelegen aan de rue Auber 1 tegenover de Opéra Garnier, advertenties waarin een "gâteau opéra" werd genoemd. Deze taart, samen met de "plum-cake", werd geprezen als een must-have voor de chique klantenkring. Vlak voor de opening van deze patisserie bood het Grand Hôtel de Paris zelfs een ijstaart genaamd Opéra aan.

Hoewel we niet zeker weten of deze vroege versies hetzelfde waren als de moderne Opéra taart, blijft het een geliefde klassieker in de Franse patisserie. 

Bij Puratos bieden we een uitgebreide selectie ingrediënten en oplossingen voor bakkerijen en patissiers. Met onze expertise helpen we u graag om uw Opéra taarten naar een hoger niveau te tillen. Of het nu gaat om een mix voor biscuit, oplossingen voor botercrème, Belcolade chocolades en ganaches of andere decoratieve elementen – wij hebben alles wat u nodig hebt om uw Opéra taarten te perfectioneren. Doe met ons mee en ontdek de creatieve wereld van Opéra taarten – van tijdloze klassiekers die al generaties lang geliefd zijn tot innovatieve en gezondere varianten die inspelen op de nieuwste consumententrends.

Opera recepten
Opera
Opera - Luxe Kadergebak met Koffie en Ganache
Opera Blanc
Luxe Kadergebak met Koffie en Witte Chocolade
Patisserie oplossingen
Cake & biscuit mixen
Met onze cake- en biscuitmixen creëert u een eindeloze variëteit aan producten, op een snelle, eenvoudige en kostenefficiënte manier.
Mixen voor patisseriecrèmes
Dankzij deze mixen maken bakkers en patissiers een heerlijke, veelzijdige patisseriecrème.
Vullingen
Ontdek onze vullingen, afgestemd op uw producten en productieproces.
Mixes voor fijne patisserie
Het assortiment mixen voor fijne patisserie biedt u hoogkwalitatieve ingrediënten, exclusieve smaken en gegarandeerde versheid.
Afdekgelei & spiegels
Afdekgeleiën en spiegels beschermen uw fruit op een efficiënte wijze en verlengen de vershouding. Ze bieden ook een onweerstaanbare glans.
Glazuren & Ganaches
Geen cupcake, donut of brownie is compleet zonder een glazuur of een ganache.
Mixen voor bavarois en mousses
Met onze mixen voor bavarois en mousses creëert u heerlijke en gesofisticeerde desserts, in alle vormen en groottes.
Opklopbare plantaardige bereiding
De opklopbare plantaardige bereidingen van Puratos maken het verschil op smaak en stabiliteit.
KLASSIEKERS
De Millefeuille
Ontdek de verfijnde wereld van millefeuille, een klassiek Frans dessert met lagen knapperig bladerdeeg en romige banketbakkersroom. Lees over de geschiedenis, ingrediënten en moderne variaties van dit iconische gebak
Tartelette
Tartelette: Ontdek de Tartelette, een klein taartje met een krokante zanddeegbodem, gevuld met vers fruit, romige vullingen of andere heerlijke ingrediënten. Lees over de geschiedenis, ingrediënten en creatieve variaties van deze geliefde lekkernij.
Speculoos
Speculoos: Verken de rijke traditie van Speculoos, een kruidig koekje dat zijn oorsprong vindt in België en Nederland. Ontdek de geschiedenis, de unieke mix van specerijen en de vele manieren waarop dit koekje kan worden genoten.
Javanais
Javanais: Ontdek de Javanais, een elegant dessert met lagen luchtige biscuit, romige koffievulling en een rijke chocoladeganache. Lees over de geschiedenis, ingrediënten en creatieve variaties van deze tijdloze lekkernij.