Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Een Tijdloze Franse Klassieker

De mille-feuille, wat letterlijk "duizend lagen" betekent, is een Frans dessert gemaakt van bladerdeeg (pâte feuilletée) en banketbakkersroom (crème pâtissière). De moderne vorm van de mille-feuille werd beïnvloed door verbeteringen aangebracht door de beroemde Franse chef-kok Marie-Antoine Carême.

De vroegste vermelding van de naam mille-feuille zelf verschijnt in 1733 in een Engelstalig kookboek geschreven door de Franse chef-kok Vincent La Chapelle. In de 18e eeuw werd de mille-feuille geserveerd met jam en marmelade in plaats van room. De eerste Franse vermelding van de mille-feuille verschijnt iets later, in 1749, in een kookboek van Menon.

Onder het bewind van Napoleon Bonaparte lijken verschillende van de meest chique Parijse banketbakkers de taart te hebben verkocht. In de 19e eeuw beschrijven alle recepten de taart als gevuld met jam, met uitzondering van het recept uit 1876 van Urbain Dubois, waar het wordt geserveerd met Beierse room. 

Hoewel de traditionele mille-feuille nog steeds populair is, zijn er talloze variaties ontstaan. In Hongarije staat een met karamel bedekte mille-feuille bekend als 'Szegediner Torte'. Moderne interpretaties kunnen verse vruchten, zoals aardbeien, bevatten of zelfs hartige versies met ingrediënten zoals zalm en roomkaas.

Bij Puratos bieden we een uitgebreide selectie ingrediënten en oplossingen voor bakkerijen en patissiers. Met onze expertise helpen we u graag om uw millefeuille naar een hoger niveau te tillen. Of het nu gaat om nieuwe generatie vetstoffen, oplossingen voor uw crème patissière of Belcolade chocolade voor de afwerking – wij hebben alles wat u nodig hebt om uw millefeuille te perfectioneren. Doe met ons mee en ontdek de creatieve wereld van mille-feuille – van tijdloze klassiekers die al generaties lang geliefd zijn tot innovatieve en gezondere varianten die inspelen op de nieuwste consumententrends.

ONZE

PATISSERIE OPLOSSINGEN

Cake & biscuitmixen

Cake & biscuit mixen

Met onze cake- en biscuitmixen creëert u een eindeloze variëteit aan producten, op een snelle, eenvoudige en kostenefficiënte manier.

Vullingen

Vullingen

Ontdek onze vullingen, afgestemd op uw producten en productieproces.

Mixen voor patisseriecrème

Mixen voor patisseriecrèmes

Dankzij deze mixen maken bakkers en patissiers een heerlijke, veelzijdige patisseriecrème.

Mixen voor fijne patisserie

Mixes voor fijne patisserie

Het assortiment mixen voor fijne patisserie biedt u hoogkwalitatieve ingrediënten, exclusieve smaken en gegarandeerde versheid.

Afdekgelei & spiegels

Afdekgelei & spiegels

Afdekgeleiën en spiegels beschermen uw fruit op een efficiënte wijze en verlengen de vershouding. Ze bieden ook een onweerstaanbare glans.

Glazuren, fondants & ganaches

Glazuren & Ganaches

Geen cupcake, donut of brownie is compleet zonder een glazuur of een ganache.