Pain à la grecque

Ingrediënten

Hoeveelheid (g) %
Bloem 1000 100
Water (+/-) 550 55
Bruine suiker 50 5
Gist 75 7,5
Zout 17 1,7
Kaneel 20 2
Soft'R Cashmere Acti-Plus 150 15
Mimetic Incorporation 300 30
of
Micram RPSO SG
of
Boter
Sapore Carmen 50 50 5

Brood van de "grecht"

De naam ‘Pain à la grecque’ verwijst niet naar Griekenland, maar is afgeleid van ‘grecht’, het Brussels woord voor gracht. In het centrum van Brussel, niet ver van de Wolvengracht, deelden de Brusselse augustijnen in de 16de eeuw brood uit aan de armen. Dit brood werd door de bevolking Wolf-Grecht-brood genoemd. Door de Franstalige invloed in Brussel werd de naam vervormd tot pain à la grecque, en daarna zelfs terugvertaald naar het Nederlands als Grieks brood.

Werkwijze

Ontdek

Related recipes