Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Buche Belge Hélène

Ingrediënten


TIP:
U kunt Tegral Biscuit 1 op 1 door Tegral Biscamore vervangen.

Compositie

 1. Chocoladebiscuit
 2. Appel-peer compote
 3. Vanillemousse
 4. Melkchocolade coating met amandel
 5. Melkchocoladeroom
 6. Pure spuitchocolade
 7. Sablébodem

Werkwijze

1. Chocoladebiscuit

Smelt de Selection Noir Cacao-Trace drops samen met de boter. Klop de rest van de ingrediënten samen op met een klopper gedurende 7 min. op hoge snelheid. Voeg vervolgens de chocolademassa straalsgewijs toe. Strijk 1500 g beslag per plaat uit op bakplaten voorzien van bakpapier. Bak gedurende 17 min. op 190°C met gesloten dampsleutel. Laat de biscuit afkoelen en snij banden van ± 6 x 50 cm.


2. Appel-peer compote
Meng alle ingrediënten samen tot een compote en breng op smaak met het citroensap om wat extra frisheid te geven.

3. Vanillemousse

Breng de melk en de uitgeschraapte vanillestokken aan de kook en laat infuseren. Verwijder de vanillestokken en verwarm tot 60°C. Voeg de Bavarois Neutre toe en meng. Meng hieronder de halfopgeklopte Chantypak en room.


4. Melkchocolade coating met amandel

Smelt de Selection Lait Cacao-Trace drops. Voeg de Praliné Noisette 50% en de koolzaadolie toe en mix. Voeg het geroosterd amandelschaafsel (gebroken) toe en meng. Verwerken aan 38°C.


5. Melkchocoladeroom

Verwarm de Chantypak en de room tot 60°C. Giet deze bereiding op de Selection Lait Cacao-Trace drops en mix tot een homogene textuur. Plaats in de frigo aan 4-6°C gedurende 12 uur. Klop vervolgens op zoals slagroom.


6. Pure spuitchocolade

Smelt de Selection Noir Cacao-Trace drops samen met de Pure Prime Pressed Cocoa Butter tot 40°C en mix. Giet dit in een spuitpistool en gebruik aan 40°C.


7. Sablébodem
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 3 mm en snij banden van 7,5 x 24 cm. Bak de banden los van elkaar af tussen 2 siliconen matten op 170°C gedurende ongeveer 17-20 min. met open dampsleutel.

Opbouw

 • Vul een buchettevorm (ref. Eurochocolates BU2020) met 500 g vanillemousse (3), laat licht geleren en breng dan een baan van 300 g appel-peer compote (2) aan.
 • Sluit af met een band chocoladebiscuit (1) en plaats in de diepvries.
 • Ontvormen en de buchette glaceren met de melkchocolade coating met amandel (4).
 • Spuit lijnen melkchocoladeroom (5) op de overgoten buchette door middel van een soleil spuitmond en plaats terug in de diepvries.
 • Spuit de bovenkant af met pure spuitchocolade (6).
 • Snij op 24 cm, plaats op de sablébodem (7) en decoreer.

Ontdek

Gelijkaardige recepten