Roulade Exotic

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Roulade kokosbiscuit
Eieren 750
Water 150
Tegral Biscuit 450
Geraspte kokos 75
Cremyvit 100
2. Kokoscrème
Classic Coco (kokosnoot) 40
Banketbakkersroom op basis van CPT new 700
Geroosterende geraspte kokos 120
3. Exotische vulling
Topfil Apple Minicubes 90% 800
2 mango's (brunoise) 400
Passievrucht 4 st
4. Opgeklopte citronelleroom
Chantypak 300
Verse room (35% v.g.) 1200
Citroengras (ingesneden en geplet) 7 st
Belcolade Blanc Intense 450
5. Zanddeegbodem
Tegral Patacrout 385
Patisfrance Amandes Râpées 250
Blonde cassonade 116
Mimetic Incorporation 300
Zout 2
Gepofte rijst 100

Werkwijze

1. Roulade kokosbiscuit
Meng eerst de eieren en het water en voeg vervolgens de andere ingrediënten toe. Meng gedurende 7 min. op de hoogste snelheid. Strijk 775 g beslag uit per bakplaat van 40x60 cm, voorzien van bakpapier, en bak af op 240°C gedurende 5-6 min. met gesloten dampsleutel. Na bakken direct op een gril plaatsen om uitdroging te voorkomen.

2. Kokoscrème
Meng de Classic Coco met de banketbakkersroom en spatel hieronder de geroosterde geraspte kokos.

3. Exotische vulling
Meng alle ingrediënten samen.

4. Opgeklopte citronelleroom
Verwarm de Chantypak en de room tot het kookpunt. Voeg het citroengras toe en laat infuseren gedurende minimum 30 min. Verwijder het citroengras en verwarm de room terug tot 60°C. Giet deze bereiding op de Blanc Intense drops en mix tot je een homogene textuur bekomt. Plaats in de frigo aan 4-6°C gedurende 12 uur. Klop vervolgens op zoals slagroom.

5. Zanddeegbodem
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol het deeg uit op 5 mm en snij banden van 8x60 cm. Bak deze af in een oven van 170˚C gedurende ongeveer 14-18 min. met open dampsleutel.

Compositie

  1. Roulade kokosbiscuit
  2. Kokoscrème
  3. Exotische vulling
  4. Opgeklopte citronelleroom
  5. Zanddeegbodem

Opbouw

Maak de roulade kokosbiscuit (1) los van het bakpapier en leg op een nieuw bakpapier met de korstzijde naar boven. Spuit afwisselend banen met de kokoscrème (2), de exotische vulling (3) en de opgeklopte citronelleroom (4). Rol de roulade op in de breedte om een roulade van 60 cm te bekomen en plaats in de diepvries. Plaats de roulade op de zanddeegbodem (5) en strijk hem aan met de resterende citronelleroom (4). Bestrooi licht met geroosterde geraspte kokos en decoreer met mango en kokos.

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten