Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Duo chocolat

Ingrediënten

Werkwijze

1. Chocoladebiscuit

Smelt de Selection Noir Cacao-Trace drops samen met de boter tot 45°C. Klop de Tegral Biscuit, de eieren en het water op met de klopper gedurende 7 min. op hoge snelheid. Voeg de mengeling chocolade en gesmolten boter toe en meng voorzichtig. Voeg vervolgens de gebroken pecannoten toe. Verdeel de massa over een bakplaat van 40x60 cm met opstaande rand en voorzien van bakpapier. Bak af gedurende ± 18 min. op 200°C. Laat afkoelen en plaats in de diepvries. Snij een plaat van 36x50 cm uit.


2. Krokante bodem

Smelt de Selection Lait Cacao-Trace drops tot 40°C. Voeg de Praliné Noisette 50% en de Crousticrep Blond toe. Strijk de krokante bodem uit op de chocoladebiscuit (1), bedek met bakpapier en draai om. Eens hard, snij in banden van 6x50 cm.


3. Mandarijnvulling
Klaar voor gebruik.

4. Melkchocolademousse

Laat de melk en de room samen koken en giet al roerend op het eigeel. Voeg de Selection Lait Cacao-Trace drops en de Pure Prime Pressed Cocoa Butter Cacao-Trace toe. Meng tot een emulsie. Laat de ganache afkoelen tot 32°C en voeg de half opgeklopte Chantypak en room toe met de spatel.


5. Krokante glassage

Smelt de Selection Lait Cacao-Trace drops en de Pure Prime Pressed Cocoa Butter Cacao-Trace. Glasseren aan 35°C.


6. Donkere chocolademousse

Smelt de Selection Noir Cacao-Trace drops tot 45°C en meng met de room (1). Laat het water en de suiker koken tot 121°C en giet al mixend op het eigeel. Laat mengen op gemiddelde snelheid. Wanneer de pâte à bombe een temperatuur van 35°C bereikt, voeg deze toe aan de ganache. Voeg voorzichtig de half opgeklopte Chantypak en room (2) toe.


7. Melkchocoladeglassage

Meng de poedergelatine met het water en laat rusten gedurende 15 min. Kook de melk en de glucose samen en giet deze mengeling op de Selection Lait Cacao-Trace drops. Voeg de voorgeweekte gelatine toe en vervolgens ook de Miroir l’Original Neutre en de oranje kleurstof. Mix met een staafmixer. Laat 1 nacht harden in de frigo en verwerk de glassage aan ± 38°C.


8. Donkere chocoladeglassage
Verwarm de glassage tot ± 38°C.

9. Spuitchocolade

Smelt de Selection Noir Cacao-Trace drops en de Pure Prime Pressed Cocoa Butter Cacao-Trace tot 40°C. Mix met een staafmixer. Giet de mengeling in een spuitpistool en gebruik aan 40°C.


Compositie

  1. Chocoladebiscuit
  2. Krokante bodem
  3. Mandarijnvulling
  4. Melkchocolademousse
  5. Krokante glassage (+/- 90 g/buche)
  6. Donkere chocolademousse
  7. Melkchocoladeglassage
  8. Donkere chocoladeglassage
  9. Spuitchocolade

Opbouw

Spuit ongeveer 480 g melkchocolademousse (4) in een buchettevorm en spuit hierop een lijn mandarijnvulling (3) (150 g). Sluit af met een band chocoladebiscuit met krokante bodem (1+2) en laat harden in de diepvries. Ontvormen en de buche glasseren met krokante glassage (5). Spuit ongeveer 600 g donkere chocolademousse (6) in de buchevorm en duw er het interieur in. Laat harden in de diepvries. Ontvormen en glasseren met de chocoladeglassages (7+8) of afspuiten met spuitchocolade (9). Voor de buche met het reliëf maken we gebruik van een siliconen vorm (ref. Silikomart Kit Bûche Arabesque05 – Silicone Mould 250x70 H 70 mm).

Ontdek

Gelijkaardige recepten