Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

WE ZIJN TROTS OP ONZE ROL IN DE INSTANDHOUDING VAN HET BAKKERS- EN CHOCOLADEMAKERSERFGOED.

Bij Puratos weten wij innovatie op waarde te schatten. Tegelijk geloven wij dat de traditionele methodes om brood en chocolade te bereiden, bewaard moeten worden. Door innovatie te paren aan traditie kunnen wij u het beste van het beste bieden.

Onze passie voor de natuur, voor authenticiteit en voor diversiteit heeft ons ertoe gebracht een Desembibliotheek op te richten. Dit is de ultieme manier om de broodbereidingstraditie levend te houden door de oude kunst van natuurlijke gisting te bewaren voor de toekomst. Met diezelfde passie zetten we ons ook in voor het behoud van het Belgische chocolade-erfgoed.

Brood

 
Dankzij ons onderzoek van de geschiedenis van brood en de vele toepassingen ervan wereldwijd beschikken wij over de kennis om u het beste van dit product te kunnen bieden. Maar desem heeft zo’n rijke geschiedenis dat wij die niet voor onszelf willen houden! Daarom hebben we het 'Center for Bread Flavour' opgericht, waar bezoekers zelf het verleden, het heden en de toekomst van desem kunnen ontdekken. Puratos heeft van oudsher een passie voor desem, en we zijn ervan overtuigd dat de toekomst van brood in zijn verleden ligt. Het is ons een genoegen om dit inzicht in gisting met onze klanten te delen en hen in staat te stellen smakelijk brood van hoge kwaliteit te bakken, net als in de goeie ouwe tijd … en in de toekomst!

Chocolade

 
Belgische chocolade is met geen andere te vergelijken. Deze lekkernij heeft een speciaal plekje in ons hart, want Puratos is in België opgericht. Daarom is het voor ons belangrijk om de traditie voort te zetten die Belgische chocolade zo wereldberoemd heeft gemaakt. Belcolade produceert al 30 jaar chocolade in België, gebruikmakend van de beste ingrediënten en de Belgische productiewijze. Belcolade gebruikt geen andere vetten dan die van de cacao zelf en werkt uitsluitend met natuurlijke vanille. Dit geeft Belcolade chocolade een eigen, unieke smaak die keer op keer in de prijzen valt bij smaakonderzoeken onder consumenten. In 2008 kocht Belcolade 60 hectare grond in Chunca (voorheen Tikul) in Yucatan, Mexico. Daar plantten we criollo: een van de oudste, zeldzaamste en fijnste cacaovariëteiten aller tijden. Er bestaan vijf oude cacaovariëteiten in Mexico, en die willen we in stand houden met behulp van een gelijkaardig model als dat van de Desembibliotheek. We hebben traditionele Mayahutten gebouwd, waarin we een collectie van deze inheemse variëteiten hebben ondergebracht. Ook willen we meer dan 300.000 bomen op dit domein planten (er zijn er al 66.000 geplant) om een veilig heenkomen voor wilde dieren te bieden en verder bij te dragen aan de bescherming van het lokale milieu en de biodiversiteit, terwijl we tegelijk het kostbare cacao-erfgoed beschermen. Puratos werkt samen met de Choco-Story musea om het verhaal van cacao te vertellen en uit te leggen hoe de cacaobonen in chocolade worden omgezet. Ook dit is een manier om onze beroemde Belgische chocolade in de kijker te zetten. Er zijn al tien musea geopend: in Brugge, Brussel, Parijs, Colmar, Praag, Průhonice, Uxmal, Valladolid, Playa del Carmen en Beiroet.

Beter leven

Hoe ambitieus onze doelstellingen en hoop voor de toekomst van de planeet ook zijn, bij Puratos komen onze mensen altijd op de eerste plaats. We zorgen voor een balans tussen innovatie en traditie om een superieure kwaliteit te leveren die nooit met onze waarden in conflict komt en we stellen alles in het werk om ons succes te delen met degenen die met ons optrekken in dit avontuur.

Lees meer

Gemeenschappen

Wij werken in harmonie met de gemeenschappen waarvan we deel uitmaken: we streven naar een veilig en stabiel inkomen voor boeren wereldwijd en we investeren in opleidingsopportuniteiten die levens kunnen veranderen op onze bakkerijscholen.

Lees meer