Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Puratos is evenzeer begaan met mensen als met het milieu. Daarom beloven wij dat we alles zullen doen wat we kunnen om de gemeenschappen waar we mee samenwerken te helpen. We delen onze kennis en vaardigheden met mensen die het minder goed getroffen hebben dan wijzelf en we investeren in duurzaamheidsprogramma’s om de biodiversiteit te behouden en de leefomstandigheden van de lokale bevolking te verbeteren. Met dit in gedachten richtte Puratos in 2016 twee stichtingen op

Bakery School Foundation

De Bakery School Foundation is opgericht om kwaliteitsonderwijs te bieden aan kansarme jongeren in ontwikkelingslanden.

Toen Puratos zijn operaties in India begon, merkten we op dat er veel straatkinderen waren. Jonge mensen met weinig hoop voor de toekomst. Hun ouders verdienden te weinig geld om te kunnen investeren in onderwijs voor hun kinderen. Tegelijk werd het steeds moeilijker voor ons om gekwalificeerde technische adviseurs te vinden. En ook onze klanten hadden te kampen met een ernstig tekort aan vakkundige bakkers, patissiers en chocolatiers.

Zo ontstond het idee om een bakkerijschool op te richten. En slechts enkele jaren later, in 2014, openden we de allereerste school in Mumbai, in samenwerking met de Bakery School Foundation. Vele andere scholen volgden, in landen als Brazilië, Mexico, Zuid-Afrika, Roemenië en de Filipijnen.

Onze scholen bieden de leerlingen meer dan alleen een basisopleiding: ze ondergaan ook praktische training, zodat ze een fatsoenlijk inkomen kunnen verdienen. Het programma omvat betaalde stages bij diverse bedrijven. 

Ook verbinden we ons ertoe om afgestudeerde leerlingen een baan aan te bieden bij onze dochterbedrijven, gebaseerd op hun verdiensten en prestaties, of om hen te helpen aan de slag te gaan bij onze klanten. Tegen 2030 hopen we 1000 jonge mensen in ontwikkelingslanden in staat te kunnen stellen hun passie waar te maken op een van onze scholen.

Next Generation Cacao Foundation

De Next Generation Cacao Foundation beoogt bij te dragen aan de maatschappelijke, economische en ecologische ontwikkeling van gemeenschappen van cacaoboeren die zijn aangesloten bij het programma Cacao-Trace™. Deze non-profitorganisatie wil de levensstandaard van cacaoboeren verbeteren door ervoor te zorgen dat zij een eerlijk aandeel ontvangen van de waarde die in de toeleveringsketen van chocolade wordt gegenereerd. De stichting doet dit door de 'Chocoladebonus' uit te keren, een premie die door de klanten van Cacao-Trace wordt betaald.

De stichting verzamelt de Chocoladebonus en keert die uit: 100% van de verzamelde bedragen komt bij de boeren terecht. Alle operationele kosten worden door Belcolade gedekt. 

Beter leven

Hoe ambitieus onze doelstellingen en hoop voor de toekomst van de planeet ook zijn, bij Puratos komen onze mensen altijd op de eerste plaats. We zorgen voor een balans tussen innovatie en traditie om een superieure kwaliteit te leveren die nooit met onze waarden in conflict komt en we stellen alles in het werk om ons succes te delen met degenen die met ons optrekken in dit avontuur.

Lees meer

Erfgoed

Bakken en chocolade maken behoren tot de oudste en meest gewaardeerde vaardigheden van de mens. We zijn trots op onze rol om dit erfgoed in stand te houden.

Lees meer