Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Krokante chocoladereep met framboos

Ingrediënten

Werkwijze

1. Krokante koekjes

Blancheer de boter en de suiker. Voeg geleidelijk aan de eieren toe. Voeg nu de boter, het zout en de uitgeschraapte vanille toe. Spuit koekjes van 8 cm lang op een siliconen mat. Bak af aan 180°C gedurende +/- 12 min.


2. Frambozenganache

Verwarm de room, de glucose en de boter tot 80°C. Voeg de Starfruit Framboise en de Noir Origins Vietnam 73 drops toe en mix tot een mooie ganache. Afdekken met plastiekfolie en koel bewaren.


3. Frambozenconfituur
Verwarm de Starfruit Framboise samen met de glucose en de suiker. Voeg hier geleidelijk de pectine-suiker mengeling aan toe aan 50°C en laat 1 min. koken. Giet op een siliconen mat en strijk uit op 3 mm dikte.

4. Krokante vulling

Smelt de Belcolade Selection Blanc Cacao-Trace drops in de microgolf en voeg de Praliné Noisettes 50% en de Crousticrep Blond toe. Strijk vervolgens uit op een bakpapier op 3 mm dikte.


Compositie

  1. Krokante koekjes
  2. Frambozenganache
  3. Frambozenconfituur
  4. Krokante vulling

Opbouw

Snij de frambozenconfituur (3) en de krokante vulling (4) iets kleiner dan de krokante koekjes (1). Chabloneer de koekjes met frambozenganache (2) en plaats ze als volgt op elkaar: koekje-krokante vulling-confituur-krokante vulling- koekje. Maskeer de omtrek van de reep met de ganache en enrobeer vervolgens met Belcolade Selection Noir Cacao-Trace. Plaats tenslotte de snor in chocolade op de reep.