Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Hou de kosten onder controle in uw bakkerij !

31 mei 2023

Diensten
Patisserie
Bakkerij

De markt van bakkerij grondstoffen is historisch hoog. Geconfronteerd met deze situatie, probeert u uw kosten te verlagen. Tegelijkertijd wilt u  uw klanten een even divers aanbod blijven aanbieden, zonder in te boeten aan kwaliteit.

We presenteren u graag enkele oplossingen en producten die u kunnen helpen om uw directe en indirecte productiekosten te verlagen. We kunnen dit doen door dure ingrediënten te vervangen, de efficiëntie van uw processen te verbeteren of door de houdbaarheid van uw producten te verlengen. 

Wat met dure boter?

Boter is onmiskenbaar een belangrijke grondstof in de Belgische bakkerij. Ze brengt aroma, smaak, en een natte textuur in bakkerijproducten. Haar grootste nadeel is natuurlijk dat de prijs hoog is en sterk fluctueert, vooral naar boven toe. Verder is het een vet van dierlijke oorsprong en dus niet geschikt voor plantaardige of lactose vrije diëten.

Smaaktechnisch is het echter geen gemakkelijk ingrediënt om te vervangen. Goed nieuws: onze R&D-teams bieden u een uitstekend alternatief met het Mimetic-assortiment.  Er is een gamma voor gelamineerde producten en ook voor incorporatie.  Mimetic is het resultaat van meerdere jaren onderzoek om tot een product te komen met de juiste textuur en smaak.   Dankzij een geoptimaliseerde samenstelling en productieproces zorgt  deze plantaardige oplossing  voor een romige smaak en een korte krokante textuur in uw afgewerkte producten Bovendien zorgt het unieke smeltprofiel, vergelijkbaar met dat van boter, ervoor dat er geen vetfilm achterblijft in de mond in tegenstelling tot de meeste margarine producten. 

Dit maakt het mogelijk om producten te maken met een kostprijs die tot 50% lager is dan die van producten gemaakt met boter.  U kan alle recepten met Mimetic hier terug vinden.

Verminder het aantal stappen in productie en verbeter de efficiëntie

Uw klanten willen graag een uitgebreide keuze hebben en houden ervan om te kunnen variëren in broodsoorten. Daarnaast gaan steeds meer mensen op zoek naar gezonde voedingsproducten. Met het concept ‘6 broden, 1 deeg’ kan u inspelen op deze trends en uw klanten elke dag opnieuw iets verrassends aanbieden.

Het concept ‘6 broden, 1 deeg’ speelt in op de noden van de innovatieve bakker. Doordat u verschillende broden kan maken vertrekkend van 1 deeg, kan u heel wat tijd en werk besparen. Download hier de brochure.

Stroomlijning van de banketproductie

Op een dag, zonder dat het uit te leggen valt, willen al je klanten chocolade éclairs. Morgen geven ze echter de voorkeur aan frambozentaarten, terwijl het donderdag macarons zijn. Hoe pas je vraag en aanbod aan te passen zonder het ritme in het atelier te verstoren? Invriezen kan een geweldige bondgenoot zijn. Uiteraard, op voorwaarde dat u de smaak en textuur van het eindproduct kunt behouden.

Dit is de oplossing van een banketbakkersroombereiding zoals CPT newCremygel of Cremyvit  die een sterke vries- / ontdooistabiliteit combineert met een romige, gladde en smeltende textuur. Zo kan u uw productie van tevoren organiseren, zonder aan smaak of textuur in te boeten. 

Vries je deeg in zonder het glutennetwerk aan te tasten

Een terugkerend probleem bij het invriezen van je deeg is de vorming van ijskristallen, die het glutennetwerk afbreken. Om het deeg hier beter bestand tegen te maken, hebben onze R&D-teams een speciale diepvriesverbeteraar ontwikkeld, de S500 Kimo.  Het zorgt niet alleen voor een regelmaat van bevroren deeg, maar het biedt ook afgewerkte producten met een mooi volume en een smakelijke structuur ook na een langere periode in de diepvriezer.

Je deeg kan tot 3 maanden in negatieve temperaturen blijven.  Wie zei er dat beter voorraadbeheer niet betekent dat knapperige producten langer vers blijven?

 

Beperk verliezen in zachte luxedegen

Bij zachte luxedegen is vershouding extreem belangrijk. Maar wie versheid zegt, racet tegen de klok om zijn producten zo snel mogelijk te verkopen, met het risico dat ze worden gedegradeerd tot de hoek van de "producten van de dag ervoor".

Om hieraan tegemoet te komen verwijzen we graag naar het Soft’R gamma. Het is een gamma van  verbeteraars speciaal ontworpen om de zachte textuur van zachte luxedegen zoals suikerbrood, sandwichen en cramique te optimaliseren.  Door hun levensduur te verlengen, vermindert u food waste en dus kosten.