Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

 

Terwijl Puratos altijd een betrouwbare partner in innovatie zal zijn, geloven we ook in het beschermen van de traditionele manier om brood, patisserie en chocolade te maken. Door deze idealen samen te brengen kunnen we u op de best mogelijke manier van dienst zijn: door waarde toe te voegen aan traditie.

 

De Desembibliotheek

De Desembibliotheek, gelegen in Sankt Vith in België, verzamelt een unieke collectie desems van overal ter wereld, elkeen met zijn eigen karakter. De bibliotheek is een initiatief zonder winstoogmerk dat mensen de kans geeft om hun eigen desem te bewaren en onderhouden.

Criollo Cocoaplantage: Tikul

Als bijdrage voor het bewaren van het cacao- en chocolade-erfgoed, kocht Puratos 140 hectare landbouwgrond in Tikul, in de staat Yucatan, Mexico.

Er werd een cacaoplantage opgericht. Door het planten van Criollo bomen, één van de oudste en meest zeldzame cacaosoorten op de planeet, garanderen we de cacaodiversiteit.