Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Nieuw: Vita+ Gekiemde Granen!

Ontdek het nieuwe Vita+ brood

14 jan. 2020

Artisanaal
Nieuws
Broodmixen

Een nieuwe Vita+ is nu beschikbaar in ons gamma: Vita+ Gekiemde Granen!

Vita+ Gekiemde Granen is een wit brood met granen en zaden: zonnebloempitten, lijnzaad, sesamzaad en vooral gekiemde rogge. Hij bevat ook een tarwedesem.

Net zoals de andere Vita+ broden heeft Vita+ Gekiemde Granen een Nutri-Score A. Hij is ook rijk aan vezels en een bron van proteïnen, ijzer en magnesium. Daarenboven is hij laag in verzadigde vetten.

Vita+ Gekiemde Granen: een brood dat perfect in lijn is met de trends in de markt

Vita+ Gekiemde Granen is perfect in lijn met de trends in de markt. Dankzij onze Taste Tomorrow enquête* weten we inderdaad dat smaak en gezondheid twee van de belangrijkste criteria bij de aankoop van brood zijn. We weten ook dat granen en zaden gezien worden als smaakvol en gezond en dat 34% van Belgische consumenten naar het graantype kijkt bij de aankoop van brood.

Gekiemde granen worden vooral als smaakvol en gezond gezien. Dit werd bevestigd tijdens één van onze consumentenonderzoeken uitgevoerd in december 2018**. 73% van de deelnemers aan het onderzoek heeft inderdaad gezegd dat ze gekiemde granen gezond vinden en 68% heeft gezegd dat ze lekker zijn.

Wat zijn gekiemde granen?

Het principe van gekiemde granen is een natuurlijk proces. Bekijk de onderstaande animatie om te begrijpen hoe ze ontstaan.

Belangrijk te weten is dat er tijdens het kiemen voedingsstoffen vrij komen die normaal in de graankorrel opgeslagen blijven. Bovendien werd de fermentatietechniek (= extra warmtebehandeling) gepresenteerd in de animatie, ontwikkeld en gepatenteerd door Puratos. Dit geeft de unieke smaak en kenmerken aan de granen.

Geïnteresseerd in ons nieuwe Vita+ brood?

Wilt u dit heerlijke nieuwe brood aanbieden aan uw klanten? Koop dan nu onze Tegral Vita+ Gekiemde Granen 100% mengeling.

Vind hier meer info over de 100% mengeling Tegral Vita+ Gekiemde Granen

Ontdek ook de recepten om Vita+ Gekiemde Granen te maken:

Om u te helpen met de lancering van dit nieuwe brood hebben we een poster, nieuwe prijsetiketjes en nieuwe broodzakken gecreëerd. Contacteer uw Puratos vertegenwoordiger voor meer info.

Nieuwe actie voor consumenten: het Vita+ bos

Om de lancering van dit nieuwe brood te ondersteunen, hebben we ook een nieuwe Vita+ actie geïmplementeerd: het Vita+ bos. We zijn een samenwerking met Reforest’Action aangegaan om 10.000 bomen in België te planten met uw hulp en die van uw klanten. Ons eerste herbebossingsproject bevindt zich in Roupage, in de provincie Luxemburg, waar iets meer dan 1.200 bomen kunnen geplant worden. Uw klanten kunnen ook 1 van 8 bonnen winnen ter waarde van €500 voor “Les Cabanes de Rensiwez”.

Hoe verloopt de actie voor de consumenten?

Als u beslist om aan deze actie deel te nemen, ontvangt u 400 wedstrijdkaarten met een unieke code. Tussen 18/01/2020 en 13/03/2020 kunt u vervolgens een kaart met een unieke code geven telkens wanneer één van uw klanten 1 Vita+ brood (Vita+ Gekiemde Granen, Vita+ Havermout of Vita+ Volkoren) koopt. Voor elk gekocht brood wordt een kaart gegeven. Als consumenten 2 Vita+ broden kopen, kunnen ze dus 2 kaarten ontvangen. Uw klant kan vervolgens naar onze website gaan om de code in te voeren, een boom te planten en 1 van de 8 bonnen ter waarde van €500 voor “Les Cabanes de Rensiwez” proberen te winnen.

Hoe worden de winnaars bekendgemaakt?

Er zal een winnaar per week zijn, en dit gedurende 8 weken. De winnaar wordt elke maandag bekendgemaakt (op 27/01/2020, 03/02/2020, 10/02/2020, 17/02/2020, 24/02/2020, 02/03/2020, 09/03/2020 en 16/03/2020) op: de Vita+ Facebookpagina, de Vita+ Instagram account, de Vita+ website, de Puratos Belux Facebookpagina en de Puratos Belux website. De winnaar is de eerste persoon die onze wedstrijdvraag correct beantwoordt of het antwoord geeft dat het dichtst bij het juiste antwoord ligt.

De 8 winnaars van de actie zijn bekend: L. Lemmens, L. Andries, T. Mahieu, R. Simon, V. Van Dyck, A. F. Duquesne, J. Draye en C. Van Hoydonck. Proficiat!

Geïnteresseerd in onze nieuwe actie?

Voor deze actie hebben we het volgende gecreëerd: een poster, een display en de wedstrijdkaarten met de unieke codes. Gebruik deze gerust in uw verkooppunt. We zullen ook online over deze actie communiceren op Vita+ sociale media en website en via onze nieuwsbrief vanaf 18/01/2020. Aarzel niet om ons te volgen om op de hoogte te blijven van het verloop van de actie!

Wil je deelnemen aan deze actie? Neem contact op met uw Puratos vertegenwoordiger voor meer informatie over de algemene voorwaarden.

En als dit niet genoeg is, hebben we ook nog een kleine verrassing voor u! Vraag uw Puratos vertegenwoordiger naar meer informatie.

* Onderzoek “Taste Tomorrow” 2019, gedaan onder 17.478 consumenten in de brood-, banket-en chocoladesectoren werelwijd (waaronder 7.200 uit Europa en 400 uit België). Voor meer info bezoek www.tastetomorrow.com of contacteer uw Puratos vertegenwoordiger.

** Sensorische analyse in onze “Sensobus” (mobiel sensorisch analyselaboratorium) uitgevoerd in Kortrijk en Doornik op 6 en 7 december 2018 met 218 deelnemers (132 in Kortrijk en 86 in Doornik). Voor meer informatie over onze “Sensobus”, ga naar https://www.puratos.be/nl/deconsument/sensobus.