Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Sensobus

Onderzoek dichtbij de consument

Bij Puratos weten we dat consumenten specifieke voorkeuren hebben wat betreft hun voeding en dat deze voortdurend evolueren, ook op lokaal niveau.

Veranderende smaakvoorkeuren bijhouden is een moeilijke taak, laat staan ze te vertalen in een zakelijke opportuniteit. Om onze klanten inzicht te geven in hoe consumenten hun producten beoordelen, hebben we een unieke service voor sensoriële analyse ontwikkeld. Daarna gingen we nog een stap verder en lanceerden we de Sensobus.

Een mobiele sensoriële oplossing

De Sensobus is een uniek en volledig uitgerust sensorieel labo op wielen en reist naar daar waar consumenten hun voeding kopen. We verwelkomen er maar liefst 250 consumenten per dag. Consumenten vragen naar hun voorkeuren was nog nooit zo gemakkelijk. 

De Sensobus laat ons ook toe om marketing- en communicatieconcepten te testen. Welk type verpakking verkiezen consumenten, waardoor verbetert hun merkperceptie, welke informatie hebben ze nodig en nemen ze in overweging om een keuze te maken? Binnen enkele dagen kan een representatieve sample verzameld worden, geselecteerd uit een relevante doelgroep.

Productontwikkeling aansturen

Eens aan boord van de Sensobus nemen de vrijwilligers plaats in één van de acht sensoriële cabines en krijgen ze een selectie bakkerij-, patisserie- of chocoladeproducten gepresenteerd (afhankelijk van de uitgevoerde studie). Vervolgens krijgen ze een reeks vragen over hun voorkeuren, waarmee we feedback genereren om onze klanten snel en in detail te kunnen helpen bij hun productontwikkeling.

Kortom, het is een snelle en gemakkelijke manier om meer inzicht te verwerven in de voorkeuren van uw klanten.

Bovendien stelt 10 jaar expertise in consumentenonderzoek ons in staat de resultaten te benchmarken ten opzichte van een industrieel gemiddelde binnen de categorie en de regio.

Volledig aanbod ter uwer beschikking

Puratos kan u wereldwijd sensoriële analyses op locatie aanbieden. We voeren traditioneel onderzoek op een hedendaagse manier.

Meer weten over uw dichtstbijzijnde Sensobus? Bezoek onze contactpagina.