Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Center For Bread Flavour

Sinds jaren voert Puratos diepgaand onderzoek naar hoe mensen wereldwijd de smaak van broodproducten ervaren. Om meer kennis op te doen rond de smaak van brood en fermentatie, hebben we het Center for Bread Flavour geopend.

In het Center for Bread Flavour, gebaseerd in Sankt Vith in België, combineren we onze expertise in smaak, aroma, fermentatie en food pairing om te tonen hoe de smaak en textuur van brood beïnvloed kan worden.

De missie van het Center for Bread Flavor

We willen de referentieplaats zijn waar de bakkerij-industrie, wetenschappers en Puratos werknemers samenkomen om ervaring op te doen en best practices uit te wisselen rond de verschillende aspecten van smaak en fermentatietechnologie. Ons doel is om samen te werken, kennis te vergaren en tegelijkertijd producten te ontwikkelen met een smaak die alle verwachtingen overtreft.

Desembibliotheek

De Puratos Desembibliotheek bewijst onze toewijding voor het maken van brood. Hij bevindt zich in het Center for Bread Flavour en richt zich op het beschermen van desembiodiversiteit , de erfenis van desem en de bakkennis. Het is de allereerste desembibliotheek ter wereld.

Het idee is simpel maar belangrijk: wanneer een bakker een staal desem op een veilige manier wil bewaren, kan hij deze naar de bibliotheek brengen waar wij de inhoud analyseren en zijn specifieke structuur en ingrediënten identificeren. In de bibliotheek kan het staal veilig in leven gehouden worden en dit gedurende jaren.

Met trots bevestigen wij dat de bibliotheek een unieke collectie desems van bakkers wereldwijd bevat en bijdroeg aan het identificeren van meer dan 700 types gist en meer dan 1.500 soorten zuren en  lactische bacteriën.

Wenst u meer informatie over het Center for Break Flavour of u wenst bij te dragen aan de groei van de smaakerfenis? Bezoek dan onze contactpagina.