Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Te midden van de Covid-19 crisis barsten sociale initiatieven los in de dochter- ondernemingen van Puratos

Puratos biedt ondersteuning aan gezondheidswerkers die aan de frontlinie vechten, aan ziekenhuizen die voor zieken zorgen en aan meer kwetsbare gemeenschappen.
We danken onze collega's voor het opzetten van dergelijke hartverwarmende initiatieven, omdat ze echt de waarden en manier van handelen weerspiegelen waar we bij Puratos in geloven. 

Gebruikmaken van de lokale voedselhelden

Bakkers spelen een belangrijke lokale rol in een goed functionerende voedselvoorziening. Om voedselzekerheid voor medeburgers te garanderen, is het belangrijk om bakkers te helpen hun lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Puratos Belux lanceerde een verzoek aan bakkers om gezonde Vita+ broden te bakken en te leveren aan de verzorgers in de ziekenhuizen. De Vita+ broodmixen en broodzakken werden door Puratos gratis aan de bakker geleverd. 55 bakkers, verspreid over gans België, hebben hieraan meegewerkt om gezondheidswerkers te ondersteunen. Lees hier meer over dit initiatief.

Ondersteuning voor mensen in de frontlinie

Sinds het uitbreken van de gevreesde Covid-19 hebben eerstelijnsteams de klok rond gewerkt om de zaken onder controle te krijgen. Collega's over de hele wereld, in sommige gevallen met de hulp van lokale partners, doen hun best om deze gezondheidswerkers te ondersteunen in de frontlinie van de pandemie. 

  • Puratos Brazilië levert dagelijks 2.400 broden aan de artsen van een veldhospitaal in Pacaembu, Sao Paulo.  
  • Puratos China gaf gratis ingrediënten aan Kengee en Crown Bakery om hen te helpen dagelijks gratis brood te leveren aan ziekenhuizen in Wuhan City. Van januari tot eind maart werden er meer dan 300.000 gebakken goederen verdeeld.
  • Puratos Grand Place Vietnam en ABC Bakery leverden 10.000 gezonde broodjes aan de artsen en medische staf van het Binh Duong veldhospitaal en het Tropical ziekenhuis in Ho Chi Minh-stad. Het gezonde brood bevat donkere rogge, walnoot, rozijnen, gedroogde zoete aardappelen, zwarte sesam en wordt gemengd met honing.
  • In samenwerking met Vu Phuc Baking leverde Puratos Grand Place Vietnam nog eens 5.000 broden, gemaakt van donkere rogge en verschillende granen en zaden, aan gezondheidswerkers in de frontlinie tegen COVID-19 in de Mekong Delta en Ha Noi. 
  • Puratos Turkije werkte samen met Has-er om gratis brood uit te delen aan het ziekenhuispersoneel van Izmit. Enkele dagen later kregen de gezondheidswerkers ook een ontbijtdoos met een zuurdesembrood. 

Hoop brengen aan mensen in nood

Sommige mensen zijn harder geraakt door Covid-19 en zijn kwetsbaarder en geïsoleerder dan ooit. Collega's over de hele wereld ondersteunen ouderen en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen met een reeks lokale initiatieven:

  • Puratos Australia bakte met liefde voor de ernstig zieke kinderen in het Randwick House in Sydney. Easter Hot Cross-broodjes en ander gebak werden geschonken aan het Ronald McDonald House Charities Australia. 
  • Het Sofadex-Puratos Marokko-team betuigde zijn solidariteit met de patiënten en de medische staf van het Moulay Yusuf-ziekenhuis in Casablanca door hen gratis snoep en gebak te verstrekken. 
  • Voor Pasen schonk Puratos Italië brood aan de kantine van Padre Lino in Parma. Een kleine bijdrage om de paastafel op te vrolijken van sommige mensen die onze hulp het hardst nodig hebben. 
  • Twee keer per week produceert en levert Puratos Costa Rica vers brood aan de ouderen van het “Blanco Cervantes Geriatric Hospital” en het “Carlos Maria Ulloa Home”. Het brood wordt geserveerd met een kaartje waarop staat: "Als ik in je ogen kijk, zie ik wijsheid, mededogen en de puurste liefde ter wereld". In de hoop dat het een glimlach op hun gezicht zal toveren in deze uitdagende tijden waarin ze geen bezoekers kunnen ontvangen. 
  • Voor Pasen bracht Puratos Chile in samenwerking met Southcone chocolade naar ziekenhuizen en woonzorgcentra voor ouderen.

Verzekeren van beschermende uitrusting

Gezondheidswerkers vertrouwen op persoonlijke beschermingsmiddelen om zichzelf en hun patiënten te beschermen tegen besmetting en besmetting van anderen. Maar door tekorten zijn artsen, verpleegsters en andere eerstelijnswerkers gevaarlijk slecht uitgerust om voor Covid-19-patiënten te zorgen, vanwege de beperkte toegang tot benodigdheden zoals handschoenen, medische maskers, ademhalingstoestellen, veiligheidsbrillen, gelaatsschermen, jassen en schorten.

Eind maart schonk Puratos Frankrijk al hun inventarisjassen en beschermende accessoires uit verschillende lokalen om verpleegkundigen en artsen te helpen covid-19 te bestrijden. Dit materiaal wordt normaal gezien gebruikt om bezoekers onze hygiënevereisten te volgen tijdens bezoeken aan fabrieken en productiefaciliteiten, die sinds half maart zijn opgeschort.

Meer over hoe Puratos Covid-19 onder ogen ziet

Zoals voor iedereen, ook bij Puratos, heeft de door Coronavirus veroorzaakte gezondheidsnoodsituatie grote gevolgen voor ons werk en ons dagelijks leven. We willen u erop wijzen dat Puratos, in volledige overeenstemming met de richtlijnen van lokale autoriteiten over de hele wereld, alle interne maatregelen heeft genomen die nodig zijn om de gezondheid en veiligheid van onze werknemers en zakenpartners te versterken, en om de productie en levering van onze producten aan al onze klanten te garanderen.

We publiceren enkele artikelen om u door deze uitdagende tijden te loodsen: 

Als u vragen heeft, bezoek onze website of neem contact op met uw Puratos vertegenwoordiger.

Dit artikel is gebaseerd op de huidige beschikbare informatie en zal indien nodig aangepast worden.