Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Hoe bakkers, banketbakkers en chocolatiers zich aanpassen tijdens de Covid-19 crisis

Strenge hygiënemaatregelen, snel veranderende consumentenbehoeften en algehele onzekere zakelijke omstandigheden: hoe reageren bakkers, patissiers en chocolatiers op covid-19? Dit artikel biedt u een handvol wereldwijde voorbeelden.

Business as ‘usual’

Strenge hygiënemaatregelen, snel veranderende consumentenbehoeften en algehele onzekere zakelijke omstandigheden: hoe reageren bakkers, patissiers en chocolatiers op covid-19? Dit artikel biedt u een handvol wereldwijde voorbeelden. 

  • Om hun handgemaakte bakkerijproducten op een veilige manier te blijven aanbieden, benadrukt de Duitse Zeit Für Brot de noodzaak van sociale afstand door mensen aan te sporen een minimale afstand van 1,5 meter aan te houden, aandacht te besteden aan grondmarkeringen en contant te betalen. 

  • Op Facebook deelt Bakery Nouveau's uit de VS het zogenaamde ‘Cleaning Song’ dat hun team heeft gemaakt om de hygiënerichtlijnen te onderstrepen en hun klanten gerust te stellen.  

Online bestellen voor sociale afstand

Door online bestellen aan te bieden, kunnen uw klanten 24/7 bestellen en ervoor kiezen om de producten op een door hen gewenste manier te verzamelen. Bovendien wordt het gemakkelijker voor u om bestellingen te beheren en te reageren op de vraag van klanten.

  • Het Australische Coogee Beach Bakery, dat eigendom is van een familie, voegde gratis thuisbezorgingen toe aan diegenen die niet naar buiten willen of kunnen. Om hun waardering te tonen, bieden ze gezondheidswerkers gratis koffie en een brood. 
  • De Belgische Bakkerij Carl heeft de manier waarop ze haar klanten bedient aangepast door een Drive-through-service Drive-through service aan haar online bestelsysteem toe te voegen, zodat ze sociale afstand kunnen respecteren.
  • Om werknemers en klanten veilig te houden en het levensonderhoud van het team te ondersteunen, besloot Dominique Ansel Bakery alle zitjes te sluiten en alleen online afhalingen of thuisleveringen bij twee van hun bakkerijen in New York aan te bieden. Wat afhalingen betreft beperken ze ook het aantal mensen dat binnenkomt. 
  • De Belgische chocolatier Anton moest sluiten tijdens één van de drukste momenten. Toen paaseieren en konijntjes opgestapeld waren, besloot hij ze zelf te gaan uitleveren, terwijl hij handschoenen en een gezichtsmasker droeg.

Aangepast assortiment en diensten

In een poging om de dienstverlening op peil te houden, minimaliseren meerdere ondernemers hun gebruikelijke assortiment. Het coronavirus lijkt echter ook de creativiteit te stimuleren. 

 

  • Bakkerij San Francisco BUTTER& heeft het bedrijf gered door 'quarantainecakes' te maken die kleinere groepen voeden. Taarten zijn versierd met berichten als 'was je handen' en 'raak je gezicht niet aan'
  • De in Vietnam gevestigde ABC Bakery is succesvol vanwege de verkoop van roze brood, gemaakt van tonnen drakenfruit dat zou zijn weggegooid als gevolg van gewijzigde handelsregels. 
  • Als reactie op het annuleren van bestellingen biedt patisserie Zoet. nu gratis online taartcursussen aan. Daarnaast levert ze de benodigde ingrediënten en benodigdheden. Ze volgt het voorbeeld van de Italiaanse Deli Davide Longoni Panificio die recepten voor zelfgebakken brood deelt met de gemeenschap in lock down. 

 

Meer weten over hoe Puratos de Covid-19 crisis aanpakt

Zoals voor iedereen heeft de door Coronavirus veroorzaakte gezondheidsnoodsituatie ook bij Puratos een grote invloed op ons werk en ons dagelijks leven. We willen u erop wijzen dat Puratos, in volledige overeenstemming met de richtlijnen van lokale autoriteiten over de hele wereld, alle interne maatregelen heeft genomen die nodig zijn om de gezondheid en veiligheid van onze werknemers en zakenpartners te versterken, en om de productie en levering van onze producten aan al onze klanten te garanderen.

Lees ook deze artikelen die u doorheen deze uitdagende tijden kunnen helpen: 

Als u vragen heeft, bezoek dan onze website of neem contact op met uw Puratos vertegenwoordiger.

Dit artikel is gebaseerd op de huidige beschikbare informatie en zal bijgewerkt worden indien nodig.