Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Op weg naar een duurzamere toekomst met Puratos ingrediënten

8 mrt. 2024

Bij Puratos geloven we in de transformerende kracht van innovatie van voeding voor het algemeen welzijn. Verder dan het creëren van buitengewone ingrediënten, is ons doel om te innoveren voor het goede - het bevorderen van gezondheid, het verbeteren van welzijn en bij te dragen aan een betere planeet.

Of je nu een kleine ambachtelijke bakkerij runt, een bakkerijketen beheert of toezicht houdt op een grootschalige productiefaciliteit, we begrijpen de unieke uitdagingen die je tegenkomt. Daarom hebben we een assortiment duurzame voedselingrediënten samengesteld die zijn ontworpen om de milieueffecten te minimaliseren en de kwaliteit van jouw producten te verhogen.

Begrijpen van Life-Cycle Assessments (LCA)

Onze toewijding aan duurzaamheid komt tot uiting in ons Life-Cycle Assessments (LCA) initiatief, waarbij we de milieu-impact van onze producten, recepten en oplossingen analyseren. Dit initiatief helpt onze klanten bij het versnellen van hun duurzaamheidsdoelen, het maken van geïnformeerde keuzes en het streven naar een groenere toekomst. Een Life-Cycle Assessment meet de milieu-impact van een product vanaf het sourcen van grondstoffen tot aan het einde van de levensduur. Deze gedetailleerde analyse levert cruciale informatie voor telers, fabrikanten en consumenten, en bevordert milieubewuste beslissingen.

Ontdek ons gamma met een Lagere Ecologische Voetafdruk

Ontdek ons assortiment duurzame voedselingrediënten, elk bijdragend aan een meer milieuvriendelijke toekomst:

Sunset Glaze

Verbeter uw producten op een duurzame manier

Transformeer jouw creaties met Sunset Glaze, het innovatieve alternatief voor doreermiddelen op basis van ei. Gemaakt met UHT-technologie vermindert deze oplossing allergenen in jouw productieomgeving, waardoor gezondheidsrisico's geassocieerd met microbiologische besmetting worden geminimaliseerd. Geniet van uitzonderlijke glans en kleur zonder concessies te doen - zet veiligheid en smaak voorop in jouw creaties.

Resultaat van meting van de ecologische impact: Sunset Glaze heeft een 59% lagere impact op het milieu dan gepasteuriseerde eieren.

Mimetic

Kies voor plantaardig vet

Begin aan een reis naar duurzaamheid met Mimetic, de nieuwe generatie vetstoffen. Afgestemd op superieure eetervaringen en uitzonderlijke verwerkbaarheid, is Mimetic de ideale keuze voor verschillende toepassingen, van croissants tot Deense broodjes, bladerdeeg, taarten, cakes en koekjes. Doordrenkt met UHT-technologie, garandeert het consistent en hoogwaardig prestaties bij elke gelegenheid.

Resultaat van meting van de ecologische impact: Mimetic heeft een impact op het milieu die drie keer lager is dan dat van roomboter. Door deze eenvoudige overstap in jouw croissantproductie zou je voor elke geproduceerde ton één ton CO2-uitstoot kunnen verminderen - gelijk aan het planten van 50 bomen.

Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace

Uitmuntendheid in duurzame chocolade

Geniet van duurzame uitmuntende chocolade met Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace. Deze 100% plantaardige chocolade biedt een uitgebalanceerde smaak en romige textuur, waardoor het perfect is voor reguliere en vegan patisserie en chocoladetoepassingen. Naast de lagere milieubelasting is deze chocoladeoplossing trots Cacao-Trace gecertificeerd, waardoor kwaliteit en duurzaamheid in harmonie samengaan in elke creatie.

Resultaat van meting van de ecologische impact: Belcolade Selection M. heeft een 13% lagere milieubelasting dan het equivalent met melk van dierlijke oorsprong.

Ambiante

Opklopbare plantaardige room, duurzame decoraties

Plaats duurzaamheid centraal in je taartdecoraties met Ambiante, de 100% plantaardige opklopbaar topping. Bereik vlekkeloze, langdurige decoraties zonder scheurtjes. Ambiante is glad, gemakkelijk te verspreiden en vrij van luchtbellen, het is jouw canvas voor een verbluffende visuele aantrekkingskracht.

Resultaat van meting van de ecologische impact: Ambiante zijn ecologische impact is 2.5 lager dan room op basis van zuivel.

Ontdek hier onze duurzame recepten

Met zoveel redenen om te innoveren, laten we ons verenigen en een positieve impact op de wereld creëren. Samen kunnen we het goede doen en de planeet vooruit helpen.

Ontdek hier de plantaardige versie van de klassieke fruittaart

De plantaardige versie van de mendiant