Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Cacao-Trace

Cacao-trace: great taste, doing good

Ons Cacao-Trace programma voor duurzame cacao helpt een werkelijk duurzame toekomst op te bouwen voor chocolade en cacaoproducten en iedereen die erbij betrokken is.

Bij Cacao-Trace beheersen we het fermentatieproces om ervoor te zorgen dat onze chocolade en cacaoproducten een GOEDE SMAAK hebben. GOED DOEN is onze focus zodat Cacao-Trace boeren profiteren van de waarde die ze creëren. 

Ontdek ons Puratos Cacao-Trace verhaal in de film geproduceerd door BBC StoryWorks.

We beheersen het fermentatieproces om ervoor te zorgen dat onze chocolade en cacaoproducten een geweldige smaak hebben.

Van de zorgvuldige selectie van verse bonen van de hoogste kwaliteit tot deskundige fermentatie en efficiënt drogen en roosteren: bij elke stap streven we naar excellentie.

 

We selecteren verse bonen van de hoogste kwaliteit, voorgesorteerd en gecontroleerd door gecertificeerde Cacao-Trace boeren, wat leidt tot een kwaliteitspremie voor deze Cacao-Trace boeren. 

We bouwen onze eigen naoogstcentra. Deze hebben professionele fermentatieapparatuur met geoptimaliseerde houten kistfermenteerders, een geoptimaliseerd proces en hoog opgeleide Cacao-Trace fermentatiemeesters.

We investeren ook in efficiënte zonnedrogers en apparatuur voor het roosteren en definiëren geoptimaliseerde processen die worden beheerd door experts om cacaobonen van de hoogste kwaliteit te leveren.

GOED DOEN IS ONZE FOCUS ZODAT CACAOBOEREN GENIETEN VAN DE WAARDE DIE ZE CREËREN

Ons Cacao-Trace programma voor duurzame cacao helpt bij het opbouwen van een werkelijk duurzame toekomst voor chocolade en cacaoproducten en alle betrokkenen.

Boeren

Met onze Kwaliteitspremie en Chocoladebonus zorgen we ervoor dat onze Cacao-Trace boeren een beter inkomen hebben. Deze premie en bonus vertegenwoordigen een extra inkomen van 2 tot 5 maanden. Onderwijs is de kern van ons engagement. We ondersteunen boerenfamilies door scholen te bouwen en de juiste onderwijsomgeving te creëren. We geven ook voorrang aan betere gezondheidsomstandigheden met de bouw van materniteiten en installaties om de toegang tot drinkbaar water te garanderen.

Planeet

We ondersteunen agrobosbouw en herbebossing en werken aan CO2-reductie in de cacaoteelt.

Consumenten

In lijn met de consumententrends streven we ernaar om hen met een gerust hart te laten genieten.

Klanten

We bieden een betere, duurzame business om op te bouwen, dankzij een superieure smaak en een tastbare impact.

SLUIT AAN BIJ DE CACAO-TRACE GEMEENSCHAP

Sluit u aan bij onze missie om een werkelijk duurzame toekomst voor de cacaoketen te creëren. Ontdek de positieve impact die u kan hebben op het levensonderhoud van cacaoboeren en onze planeet door te kiezen voor Cacao-Trace. Onze Cacao-Trace chocolade- en cacaobasiscollectie bestaat uit Belcolade, Carat en Chocolanté, die u de beste kwaliteit en de beste verwerkbaarheid bieden voor elke denkbare toepassing. Neem contact met ons op om onze chocolade- en cacaoproducten te ontdekken.

Cacao-Trace products

Belcolade

Belcolade

De echte Belgische chocolade voor professionals. Ontdek ons volledige assortiment met een ruime keuze aan smaakprofielen, viscositeiten en vormen.

Carat

Carat

Carat biedt een assortiment heerlijke imitatiechocolades en een verscheidenheid aan heerlijke vullingen op basis van cacao en noten.

Ontdek enkele van onze Cacao-Trace gemeenschapsleden over de hele wereld