Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Zak van Sinterklaas en Piet

INGREDIËNTEN

Compositie

  1. Chocoladecake
  2. Sint- & Pietcrème
  3. Mandarijnvulling
  4. Marsepein
  5. Modeleerchocolade

Werkwijze

1. Chocoladecake (1425g)

Meng alle ingrediënten samen met de vlinder op gemiddelde snelheid gedurende 4 minuten. Verdeel 1425g beslag op een plaat van 60x40 cm met opstaande boorden.  Bak af op 190°C gedurende 12-14 min. met gesloten dampsleutel.


2. Sint- en Pietcrème

Snij van de gebakken chocoladecake plak blokjes en plaats in de diepvries.  Crèmeer de boter tamelijk zacht, voeg geleidelijk de Easy Decovit en meng tot een gladde crème. Breng op smaak met de gesmolten Selection Lait 34 en klop tot een luchtige homogene massa. Spatel onder de crème de kruidnoten, en de blokjes chocoladecake.


3. Mandarijnvulling

Kant en klaar te gebruiken.


4. Marsepein

Meng alles samen tot een soepele en homogene massa. Rol uit op 2mm dikte en snij rechthoeken van 8x18 cm.


5. Modeleerchocolade

Smelt de Selection Noir 55 drops en meng met de glucose tot een homogene massa. Plaats een nacht in de koeling om daarna te kunnen verwerken.


OPBOUW

Plaats in een kader van 60x40 cm een plak van de chocoladecake (1).  Verdeel hierop de Sint- & Pietcrème (2) en breng daarin, met behulp van een spuitzak, doppen van de mandarijnvulling (3) aan. Strijk glad en plaats in de koeling. Snij of steek uit het kader cirkels van 5,5 cm doorsnede.  Plaats rond elk gebakje een band marsepein (4) en plooi deze dicht om een zak te bekomen.  Creëer een touw met behulp van de modeleerchocolade (5) en decoreer de zak van Sint & Piet verder.

Ontdek

Gelijkaardige recepten