Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Quiche met zalm

Ingrediënten deeg

Ingrediënten vulling

Alternatieve vulling: vervang de verse zalm, de prei, de feta en de broccoli door 100 g spekblokjes, 100 g champignons, 80 g gemalen kaas en 50 g ui.

Werkwijze

De quichebodem voorbereiden en bakken

 1. Verwarm de oven voor tot 190°C. 
 2. Maak bloem van een oud Vita+ Havermout brood. Neem een paar sneden van een Vita+ Havermout brood. Mix deze in een blender tot bloem en meng met de rest van de bloem. Dit geeft het deeg meer knapperigheid. 
 3. Maak het kruimeldeeg en zorg ervoor dat alle ingrediënten koud zijn. Snij de Mimetic Incorporation in stukjes en meng deze met de bloem en het zout om een zachte en kruimelige textuur te bekomen. Voeg water toe en meng het geheel. 
 4. Laat het kruimeldeeg minstens 1 uur in de koelkast rusten. Rol daarna het deeg uit tot ongeveer 3 mm dikte. Steek een cirkel uit met een diameter van 25 cm. Neem een taartvorm met een diameter van 18 cm en beboter de binnenkant. Leg de deegcirkel voorzichtig bovenop de taartvorm, laat het deeg in de vorm zakken en druk het in de hoekjes aan. Laat het deeg 1 cm boven de rand van de taartvorm uitsteken. Op het einde van de bereiding wordt dit deel van het deeg weggesneden. Leg vershoudfolie bovenop het deeg en vul deze met rijst om het deeg te bakken. Dit voorkomt dat het deeg tijdens het bakken opzwelt. Zet de quicheboden gedurende 20 min. in de oven op 190°C.

De quichevulling voorbereiden

 1. Breek de eieren in een mengschaal. Schenk er de melk, de room en het eigeel bij en meng de ingrediënten met een klopper. Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe. Bewaar in de koelkast. 
 2. Spoel de broccoli schoon en snij in stukken. Laat de broccoli 6 tot 8 min. koken in gezouten water en koel vervolgens af in ijswater. 
 3. Spoel de prei grondig. Snij het wit en een deel van het groen van de stam in fijne stukjes en stoof met een beetje boter op een middelmatig vuur gedurende ongeveer 10 min. Voeg peper en zout toe. 
 4. Snij de verse zalm in blokjes van 2 cm en de feta in blokjes van 1 cm.

De quiche afwerken

 1. Verwijder de vershoudfolie en de rijst uit de voorgebakken deegbodem. 
 2. Leg de gekookte broccoli, de gestoofde prei, de zalmblokjes en de fetablokjes in het kruimeldeeg. Schenk het mengsel van melk, ei en room in de quiche tot aan de rand. Laat het tussen de stukjes vulling sijpelen. 
 3. Bak de quiche gedurende 40 tot 45 min. op 160°C. Om te controleren of de quiche gaar is, steek met de punt van een mes in het midden van de quiche. Als het lemmet van het mes droog blijft, is de quiche gaar.

Ontdek

Gelijkaardige recepten