Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Koffie Caramel 65

Ingrediënten

Werkwijze

1. Gezouten koffiekaramel
Maak een blonde karamel met de suiker en de glucose. Verwarm ondertussen de room samen met de boter, de Fleur de Sel en oploskoffie om vervolgens de karamel te blussen. Kook de karamel dan verder tot 106-107°C. Laat de karamel afkoelen.

2. Pralinévulling

Meng de Praliné Noisette 50% samen met de gesmolten Belcolade Selection Noir 65 Cacao-Trace drops en Cacaoboter Cacao-Trace CB1 en verwarm tot 40°C. Voeg alle andere ingrediënten toe en mix met een Robot Coupe. Tempereereer de massa tot 24-26°.


Compositie

  1. Gezouten koffiekaramel
  2. Pralinévulling

Afwerking

Tempereer de Belcolade Selection Noir 65 Cacao-Trace drops en mouleer de paaseivormen. Laat kristalliseren gedurende 1 uur aan 16°C met een relatieve vochtigheid van max. 60%. Vul de helft van de gemouleerde vormen met de gezouten koffiekaramel (1). Vul de andere helft van de gemouleerde vormen af met de pralinévulling (2). Laat de pralinévulling kristalliseren en sluit de paasei vormen af met getempereerde Belcolade Selection Noir 65 Cacao- Trace en kleef ze aan elkaar. Ontvorm indien mogelijk. Bewaar aan 16°C met een relatieve vochtigheid van max. 60%.

Ontdek

Gelijkaardige recepten