Gingerbread huisje

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Deeg
Tegral Satin Creme Cake New 1000
Bloem 600
Roggebloem (gebleekt) 1000
Honing 1300
Bicarbonaat 35
Kaneel 30
Polak Specerijenmelange Winter 30
Eieren 200
Water 150
2. Dorure
Sunset Glaze 400
Melk 100
3. Glace royal decor
Bloemsuiker 400
Eiwit 100

Werkwijze

1. Deeg
Meng alle ingrediënten op gemiddelde snelheid met de vlinder tot een deeg bekomen wordt. Laat het deeg een nacht rusten voor verdere verwerking.

2. Dorure
Meng beide ingrediënten samen en breng aan met een borstel.

3. Glace royal decor
Meng alle ingrediënten op gemiddelde snelheid met de klopper tot een gladde massa.

Compositie

  1. Deeg
  2. Dorure
  3. Glace royal decor

Opbouw

Rol het deeg (1) uit op 3 mm en neem de vormen over met een scherp mes. Plaats deze op een bakplaat met bakpapier of een siliconen mat om uitdrijven te minimaliseren. Strijk vervolgens in met dorure (2) en bak af op 170-180°C gedurende 10-15 min. met gesloten dampsleutel. Na het afbakken en afkoelen, de onderdelen in elkaar zetten met behulp van de glace royal decor (3). Je kan de glace royal decor iets meer opkloppen om de opbouw te vergemakkelijken. Laat deze goed opstijven om zo later te kunnen decoreren naar wens.

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten