Duiveltje

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Donkere plastische chocolade
Glucose 600
Miroir L'original Neutre (neutraal) 250
Belcolade Premium Dutch Cocoa Powder 150
Belcolade Blanc Intense 450
Belcolade Selection Noir Cacao-Trace 1250
2. Gekleurde cacaoboter
Belcolade Pure Prime Pressed Cocoa Butter CB1 100
Vet-oplosbare kleurstof 8-9

Werkwijze

1. Donkere plastische chocolade

Verwarm de glucose tot 40°C en meng deze met de Miroir l’Original Neutre en het Premium Dutch Cocoa Powder. Smelt de Blanc Intense en Selection Noir Cacao-Trace drops tot 32°C en voeg deze toe aan de 1ste bereiding. Laat kristalliseren gedurende 12 uur voor gebruik.

2. Gekleurde cacaoboter

Verwarm de Pure Prime Pressed Cocoa Butter tot 45°C en voeg de kleurstof toe. Mix met een handmixer. Verwerk de gekleurde cacaoboter aan 28°C. Geel = 8 g geel + 1 g titaandioxide Rood = 8 g rood + 1 g geel

Opbouw chocoladesculptuur

Het duiveltje wordt gemouleerd met getempereerde Belcolade Selection Lait Cacao-Trace en afgespoten met rood gekleurde Belcolade Pure Prime Pressed Cocoa Butter.

  • Romp: 2 halve bollen diameter 10 cm
  • Armen: 4 halve bollen diameter 3 cm
  • Staart: donkere plastische chocolade
  • Hoorntjes: donkere plastische chocolade
  • Drietand: donkere plastische chocolade
  • Oogjes:
    Pupil: Belcolade Selection Noir Cacao-Trace
    Iris: Belcolade Blanc intense met geel gekleurde Belcolade Pure Prime Pressed Cocoa Butter