Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Duiveltje

Ingrediënten

Werkwijze

1. Donkere plastische chocolade

Verwarm de glucose tot 40°C en meng deze met de Miroir l’Original Neutre en het Premium Dutch Cocoa Powder. Smelt de Blanc Intense en Selection Noir Cacao-Trace drops tot 32°C en voeg deze toe aan de 1ste bereiding. Laat kristalliseren gedurende 12 uur voor gebruik.

2. Gekleurde cacaoboter

Verwarm de Pure Prime Pressed Cocoa Butter tot 45°C en voeg de kleurstof toe. Mix met een handmixer. Verwerk de gekleurde cacaoboter aan 28°C. Geel = 8 g geel + 1 g titaandioxide Rood = 8 g rood + 1 g geel

Opbouw chocoladesculptuur

Het duiveltje wordt gemouleerd met getempereerde Belcolade Selection Lait Cacao-Trace en afgespoten met rood gekleurde Belcolade Pure Prime Pressed Cocoa Butter.

  • Romp: 2 halve bollen diameter 10 cm
  • Armen: 4 halve bollen diameter 3 cm
  • Staart: donkere plastische chocolade
  • Hoorntjes: donkere plastische chocolade
  • Drietand: donkere plastische chocolade
  • Oogjes:
    Pupil: Belcolade Selection Noir Cacao-Trace
    Iris: Belcolade Blanc intense met geel gekleurde Belcolade Pure Prime Pressed Cocoa Butter