Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Brownie

De brownie, met zijn Amerikaanse roots, wordt verondersteld te zijn gecreëerd door de banketbakker van het Palmer House Hotel in Chicago in 1893 voor de Wereldtentoonstelling van Chicago.

Oorspronkelijk gemaakt met walnoten en een abrikozenglazuur, verwierf het populariteit en controverse vanwege zijn naam. Sommigen schrijven het toe aan de donkere kleur, terwijl anderen het verbinden met ondeugende feeënwezens uit de Schotse folklore die brownies werden genoemd. De term “brownie” steeg in populariteit en inspireerde zelfs de naam van de Kodak Brownie Camera. In de loop der jaren varieerden recepten, waarbij sommige vroege versies melasse in plaats van chocolade gebruikten.

De roem van de brownie overschreed de grenzen en het werd een geliefde lekkernij in Europa. Tegenwoordig is het een wereldwijde favoriet en wordt het jaarlijks gevierd op 8 december als Nationale Browniedag in de Verenigde Staten.