Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

 

Om producten van hoogstaande kwaliteit te kunnen produceren, moeten we ononderbroken toegang hebben tot verschillende ingrediënten van over de hele wereld. Tegelijkertijd realiseren we ons dat de vraag naar basisingrediënten een grote druk kan leggen op het natuurlijke ecosysteem en de duurzame ontwikkeling van lokale gemeenschappen kan treffen. Daarom engageren we ons voor een verantwoord aankoopbeleid.

Verantwoord aankoopbeleid

Bij Puratos weten we dat verantwoord aankopen essentieel is om ethisch handel te drijven en dat consumenten steeds meer belang hechten aan de oorsprong van voeding en hoe die geproduceerd wordt. We zorgen ervoor dat we goed samenwerken en een open dialoog houden met de betrokken partijen in onze toeleveringsketen.

Onze objectieven

Ons verantwoord aankoopbeleid omvat 2 hoofddoelstellingen:

  • We bevoorrechten grondstoffen, verpakkingen, uitrusting en diensten die milieuvriendelijk zijn, de maatschappij bevoordelen en waarde voor hun geld bieden tijdens hun levensduur.

  • We bevoorrechten leveranciers die onze visie op duurzaamheid delen en die inspanningen leveren voor een duurzame toeleveringsketen.

Cacao-Trace

Cacao-Trace is het programma voor duurzame cacao van Puratos, gericht op een rechtstreekse samenwerking met cacaoboeren om zo de cacoaproductie op lange termijn veilig te stellen. Het programma heeft een eigen certificatiesysteem en is jaarlijks onderworpen aan een audit door een onafhankelijke derde partij. Cacao-Trace loopt momenteel in Vietnam en Ivoorkust. Binnenkort volgen meer landen in West-Afrika en Zuidoost-Azië.

SEDEX

Puratos maakt deel uit van SEDEX, Supplier Ethical Data Exchange, een niet-gouvernementele organisatie die zich toelegt op het meer verantwoord en ethisch maken van wereldwijde toeleveringsketens.

RSPO

Puratos is lid van de (RSPO), het enige gobale systeem voor de certificering van duurzame palmolie. We hebben vandaag 20 RSPO- gecertificeerde sites in Europa, de VS en Australië, en plannen nieuwe sites in de nabije toekomst.