Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Voorgebakken brood om efficiënter te werken en aan de verwachtingen van uw klanten te voldoen!

Met voorgebakken broden kan u uw productie efficiënter beheren en perfect voldoen aan de nieuwe verwachtingen van de consument

8 okt. 2020

Artisanaal
Nieuws
Bakkerij
Krokante bakkerijproducten

Er zijn veel mogelijkheden wanneer u werkt met voorgebakken brood. U kan uw brood vooreerst voorbakken voor uw eigen productie, waardoor u efficiënter kan werken. Daarnaast kan u uw klanten ook voorgebakken broden aanbieden die ze thuis kunnen afbakken. Hierdoor kan u perfect aan hun verwachtingen voldoen.

Lees in dit artikel waarom het handig is om uw brood voor te bakken en hoe u ze maakt. Laat u ook inspireren door eenvoudige en effectieve recepten en leer hoe u hierover naar uw klanten communiceert.

Waarom is het interessant om uw brood voor te bakken?

Voorgebakken brood om uw productie efficiënter te beheren

Het voorbakken van uw brood biedt u vele voordelen.

Dit is niets nieuws... consumenten verwachten een ruim assortiment om uit te kiezen gedurende de ganse dag en hechten veel waarde aan de versheid bij de aankoop van brood. Door uw brood voor te bakken bent u veel flexibeler omdat er dan éénmaal per week speciale broden geproduceerd kunnen worden. Bovendien kan u hierdoor de hele dag door vers brood aanbieden aan uw klanten, want het afbakken gaat snel.

Door uw brood voor te bakken kan u sneller inspelen op de verkopen in de winkel, beter reageren op onvoorziene schommelingen in de verkoop en uw voorraad en uw overschot beter beheren.

Verkoop voorgebakken broden aan uw klanten die ze thuis kunnen afbakken

Het koopgedrag van consumenten is immers sterk beïnvloed door de coronacrisis. Ze gaan minder vaak naar de winkel en willen daar minder tijd doorbrengen. Ze kopen bij elk bezoek meer producten, zodat ze minder vaak terug moeten keren.

Met voorgebakken brood kunnen consumenten thuis genieten van optimale versheid, zelfs als ze de voorgebakken broden enkele dagen geleden hebben gekocht. Voorgebakken brood kun u makkelijk enkele dagen bewaren in de koelkast. Ze hebben een korte baktijd (7 à 15 minuten), dus de consument heeft op die manier snel en kraakvers brood.

Hoe maakt u voorgebakken brood?

Om voorgebakken brood te maken hoeft u alleen uw recept iets aan te passen (directe methode):

Daarnaast moet de kerntemperatuur van de producten 96°C zijn en moet de sleutel tijdens het bakken gesloten blijven. Het afkoelen van de broden dient plaats te vinden in het atelier. Zet de broden niet voor de ventilatie.

U bakt uw brood voor om uw productie efficiënter te beheren

Met betrekking tot het verpakken en bewaren van producten zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Optie 1: Zodra de producten in de kern 40 à 35°C zijn, dan verpakken in plastiek zak en bewaren in koeling (tot 3 dagen) of in diepvries.
  • Optie 2: Eerst invriezen en direct verpakken zodra ingevroren en verder bewaren op -18°C.
  • Optie 3: Bewaren in specifiek koelsysteem (type Flexbaker).

Wat betreft het nabakken van diepgevroren producten betreft, eerst laten ontdooien in plastiek verpakking alvorens af te bakken. U kan ze vervolgens 7-15 min. bakken aan normale baktemperatuur tot de gewenste krokantheid (tijd) en korstkleur (temperatuur) bereikt zijn.

U bakt uw brood voor om ze aan uw klanten te verkopen

Verpakken en bewaren van producten: Zodra de producten in de kern 40 à 35°C zijn, dan de producten individueel verpakken bij voorkeur in een hersluitbare, plastiek verpakking en bewaren in de koeling (max. 3 dagen houdbaar in koeling).

In het kader van de wetgeving rond etikettering bevelen we aan om te werken met een hersluitbare verpakking. Bij gebruik van een hersluitbare zak moet u geen ingrediënten, allergenen en nutritionele informatie vermelden op de verpakking. Uiteraard moet deze info wel beschikbaar zijn in uw winkel.

Hoe kan u uw klanten informeren over uw assortiment voorgebakken broden?

U bakt uw brood voor om uw productie efficiënter te beheren

De consument beoordeelt de versheid van brood op basis van uitzicht, geur,… maar ook op basis van wanneer het gebakken werd. Communiceer daarom over de verschillende tijdstippen waarop gebakken wordt overdag.

U bakt uw brood voor om ze aan uw klanten te verkopen

De eerste informatiebron voor uw klanten is de verpakking. Geef hierop bewaar- en bakinformatie mee:

Hier zijn ook enkele ideeën om effectief te communiceren over uw assortiment voorgebakken brood:

  • Vermeld in uw winkel de voorgebakken broden die u aanbiedt.
  • Communiceer hierover op uw sociale media.
  • Communiceer ook op uw website en webshop.
  • Geef een foldertje mee.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met uw Puratos vertegenwoordiger of met één van onze technische adviseurs!

Gegevens van onze technische adviseurs voor bakkerij:

Michael Devillé
mdeville@puratos.com
+32 (0) 499 55 04 59

Stéphane Vandersteen
svandersteen@puratos.com
+32 (0) 474 94 17 61