Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Puratos' Belcolade-fabriek in België breidt uit en wordt 's werelds eerste koolstof neutrale chocoladefabriek

Groot-Bijgaarden, Belgium

8 nov. 2021

Corporate
Commitments
Press

De grootste investering die Puratos ooit heeft gedaan zal de capaciteit van zijn toplocatie in Erembodegem bij Aalst bijna verdubbelen omdat de vraag naar Belgische en duurzame chocolade blijft toenemen.

Puratos Group kondigt vandaag aan dat het bedrijf begonnen is met een belangrijke uitbreiding van haar Belcolade-vestiging in Erembodegem in België. Naast een aanzienlijke verhoging van de capaciteit en een betere flexibiliteit om klanten wereldwijd te kunnen bedienen, zal de uitgebreide site in Erembodegem een versnelde innovatie mogelijk maken. Belangrijk is dat het ook een "voorbeeld van duurzame chocoladeproductie" zal worden, volgens Jean-Philippe Michaux, CFO en hoofd van het Sustainability Steering Committee bij Puratos. 

De voltooiing van de eerste fase in 2023 zal  Belcolade eens te meer op de kaart zetten als de chocolade bij uitstek voor chocolatiers, patissiers en bakkers.

Grootste kapitaalinvestering in de geschiedenis van Puratos

“Omdat de vraag van de consument naar duurzame Belgische chocolade snel toeneemt, en omdat we het enige Belgische familiebedrijf zijn die dit produceert, was het voor ons een evidente zet om uit te breiden in Erembodegem,” verklaart Youri Dumont, directeur van de business unit chocolade bij Puratos. “We zullen onze Belcolade-productie de komende vijf jaar bijna verdubbelen, en onze klanten zullen kunnen profiteren van inspirerende innovatie die sneller dan ooit op de markt zal komen.” 

De ontwikkeling van Belcolade is te danken aan het Cacao-Trace programma van Puratos en haar kwaliteitsvolle chocolade ingrediënten. Meer dan elk ander vergelijkbaar programma, is Cacao-Trace er voor de cacaoboeren. Ze krijgen een betere prijs voor hun bonen van hoge kwaliteit en een extra chocoladebonus voor elke kilo Cacao-Trace chocolade die wordt verkocht.

Een blauwdruk voor duurzaamheid

In overeenstemming met het engagement van Puratos tegenover toekomstige generaties, zal de volledige Belcolade-site CO2-neutraal worden. Ze zal voor 100% draaien op hernieuwbare elektriciteit en dus geen fossiele brandstoffen gebruiken. De vestiging zal ook 90% van haar water halen uit opgevangen regenwater. Deze maatregelen zijn volgens Michaux van fundamenteel belang in het kader van de verbintenis van het bedrijf om tegen 2025 CO2-neutraal te worden.

Deze investering zal gefinancierd worden met een nieuwe duurzame lening van KBC.

In verband met de investering zegt Dumont“In de jaren '80 besloot Puratos één van de meest waardevolle elementen van het culinaire erfgoed van België, de Belgische chocolade, te beschermen. Bijgevolg investeerden we in 1988 in een fabriek en lanceerden we het merk Belcolade, dat de meest verfijnde kwaliteitschocolade aanbiedt die exclusief in België wordt geproduceerd.”