Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Puratos benoemt een nieuwe CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur

21 dec. 2021

Corporate

Puratos, de wereldwijde leider in bakkerij-, patisserie- en chocolade ingrediënten, is verheugd de benoeming aan te kondigen van Pierre Tossut als CEO en Cédric van Belle als Voorzitter van de Raad van Bestuur, beiden met ingang van 1 januari 2022. Zij kijken er naar uit om de wereldwijde impact van Puratos verder te versterken en om tegen 2030 een omzet van vijf miljard euro te bereiken. De nieuwe benoemingen onderstrepen het erfgoed, de stabiliteit op lange termijn en de historische continuïteit van de onderneming als een familiebedrijf.

De aanstaande CEO Pierre Tossut heeft gedurende zijn 26-jarige carrière bij Puratos met succes sterk presterende teams geleid. Hij was rechtstreeks verantwoordelijk voor R&D, marketing, product management en verkoop en structureerde de gezondheids- en welzijnsaanpak van de groep, een hoeksteen van het bedrijf sinds het prille begin. Voordien leidde hij de expansie van de wereldwijde R&D voetafdruk van de groep, aan het hoofd van een internationaal team van 475 mensen die onderzoek over de hele wereld aanstuurden.

Pierre Tossut volgt Daniel Malcorps op, die het bedrijf gedurende 20 jaar succesvol heeft geleid. In zijn commentaar op de aankondiging zegt Malcorps:

Pierre Tossut, de toekomstige CEO, zegt: "De mensen met wie we werken en Puratos' enkelvoudige focus op onze klanten zijn altijd cruciaal geweest voor ons succes, en we zullen ervoor zorgen dat deze in het middelpunt van onze dagelijkse aandacht blijven staan. Bij Puratos geloven we dat voeding een buitengewone kracht heeft - de kracht om mensen van alle achtergronden te voeden, te vieren, te troosten en te verenigen. Voedselinnovatie is energie voor het goede, en daarom streven we er voortdurend naar om onze positieve impact uit te breiden door de creatie van innovatieve voedseloplossingen die gezondheid en welzijn bevorderen, en die bedrijven, klanten, mensen en de planeet gestaag vooruit helpen. We zijn zeer ambitieus en geven onszelf de middelen om de komende jaren een nog grotere wereldwijde impact te hebben, met het duidelijke doel om in 2030 een omzet van vijf miljard euro te bereiken."

 

Cédric Van Belle wordt de nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij werd voor het eerst benoemd in de Raad van Bestuur van Puratos Group in 2016, als lid van de derde generatie aandeelhouders. Hij leidt sinds 2003 het wereldwijde netwerk van chocolademusea (Choco-Story), dat in handen is van de familie. Hij is actief lid van verschillende comités binnen de Group en is voorzitter van de “Next Generation Cacao Foundation”, een Puratos-stichting die als missie heeft bij te dragen aan de sociale, economische en ecologische ontwikkeling van cacaoboeren en -gemeenschappen.

 

De huidige Voorzitter van de Raad van Bestuur Eddy Van Belle licht toe: "Na een zeer grondig selectieproces binnen de derde generatie aandeelhouders hebben de leden van de Raad van Bestuur en de aandeelhouders Cédric unaniem verkozen als onze toekomstige Voorzitter van de Raad van Bestuur. Cédric heeft altijd blijk gegeven van zijn oprechte toewijding om het familieaandeelhouderschap te verstevigen met een langetermijnvisie en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op de mensen, de planeet en de maatschappij."

 

Cédric Van Belle voegt eraan toe: "Eén van de sterke punten van familiebedrijven zoals Puratos is te denken in termen van generaties eerder dan in termen van kwartaalresultaten. Daarom hebben we ons actief geëngageerd tot een werkingsmodel dat verder gaat dan het creëren van economische waarde. Eén dat duurzaam, respectvol en evenwichtig is. Daartoe voeren we plannen uit om CO2-neutraliteit te bereiken, ons waterverbruik te minimaliseren en afval te verminderen. Onze grondstoffen worden op verantwoorde wijze verkregen en we streven naar een veilig en stabiel inkomen voor de boeren. We werken in harmonie met de gemeenschappen waar we deel van uitmaken en investeren op het gebied van levensveranderende, educatieve mogelijkheden in onze bakkerijscholen. En we engageren ons om een zorgzame werkomgeving te creëren voor onze werknemers, die diversiteit verwelkomt en persoonlijke ontwikkeling aanmoedigt. Ik ben enthousiast over de toekomst van Puratos en over hoe we ons familiebedrijf verder zullen laten groeien."