25 apr. 2025
Het is al het 7de jaar op rij dat de Week van de Eclair plaatsvindt, en elk jaar wordt het succes groter! Dit jaarlijkse evenement is uitgegroeid tot een hoogtepunt voor bakkers in heel België, met meer dan 800 deelnemende bakkers die hun creativiteit en vakmanschap tonen.
Matty Van Caeseele en Ludo de Kok hebben ook dit jaar hun creativiteit de vrije loop gelaten, geïnspireerd door een Belgisch topproduct: chocolade! Ze hebben vier verrukkelijke recepten ontwikkeld, elk met een unieke chocoladesoort: Eclair Noir, Eclair Lait, Eclair Blanc en Eclair Amber.
De chocoladesector kent veel uitdagingen. Om ook in de toekomst van chocolade te kunnen genieten, moeten we investeren in duurzame chocolade die goed is voor mens en planeet. Als bakker kunt u bij Puratos Belcolade chocolade kopen van het Cacao-Trace programma. Dit programma staat voor uitzonderlijke smaak en eerlijkheid. De smaak komt van de beste cacaobonen en ons eigen fermentatieprogramma. De eerlijkheid komt doordat de boeren een eerlijke prijs krijgen en geholpen worden om duurzaam te telen. Zo profiteert iedereen in de chocoladeketen: u en uw klanten van de smaak, en de boeren en de planeet van een duurzame toekomst.
We hopen dat deze recepten u zullen inspireren en dat u samen met ons de Week van de Eclair tot een groot succes maakt. Ontdek alle recepten hieronder:
COMMUNICATIEMATERIAAL
We stellen u met veel plezier een kit met communicatiemateriaal ter beschikking waarmee u kan communiceren over de Week van de Eclair richting uw klanten.
Deze kit bevat:
Wenst u een kit te ontvangen? Vraag ernaar bij uw Puratos vertegenwoordiger!
WEBSITE WEEK VAN DE ECLAIR
Vergeet ook zeker niet om een account aan te maken op de website van de Week van de Eclair en uw bakkerij(en) en/of winkelpunt(en) te registreren zodat iedereen kan zien dat je deelneemt!