Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

De toekomst van brood ligt in zijn verleden

De wereld van brood is eindeloos en vertakt zich in een schat aan texturen, recepten en tradities. Maar de wortels zijn vrij eenvoudig. Het begint allemaal met natuurlijke fermentatie. Met desem en granen. De vraag van consumenten naar traditionele ingrediënten vertoont geen tekenen van vertraging. Integendeel: consumenten snakken meer dan ooit naar natuurlijke, gezonde broden.

The Quest for Sourdough

Om de tradities rond het bakken van brood in kaart te brengen en het volledige potentieel van brood te ontsluiten, begon Puratos aan een “Quest for Sourdough” in de hele wereld. Karl De Smedt beleeft deze zoektocht elke dag. Hij is de toegewijde “Sourdough Librarian” van Puratos, die sinds 2013 de wereld rondreist op zoek naar oude broodtradities en deze desems bewaart in de Puratos Desembibliotheek.

De Puratos Desembibliotheek herbergt een verbazingwekkende verzameling authentieke desems. We bezitten ze echter niet. Dit is een initiatief zonder winstoogmerk en de desems blijven eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Het is de manier van Puratos om bij te dragen aan het erfgoed van brood. Op www.questforsourdough.com kan iedereen zijn/haar desem op de kaart zetten en bekend maken aan de wereld. Het is deze online collectie die echt laat zien hoe eindeloos de variatie aan brood is. 

- Karl De Smedt, “Sourdough Librarian”

Deze zoektocht over de hele wereld inspireert ons om een uniek assortiment desems en speciale granen te ontwikkelen waarmee u traditionele broden kan bakken en uw toekomst kan creëren.

Ontdek onze heerlijke producten

Het porfolio van ingrediënten van Puratos geeft authenticiteit en smaak aan uw brood. Of u nu focust op alledaagse broden of premium broden, u vindt altijd een ingrediënt in ons assortiment dat uw zaak verder helpt groeien. 

  • O-tentic is een actief bakkerij-ingrediënt op basis van een desem die u de mogelijkheid geeft om heerlijke broden en stokbroden te creëren met de smaak en textuur van weleer.
  • Sapore staat voor een gamma van natuurlijke bakkerijproducten op basis van fermentatie klaar voor gebruik. Elke Sapore heeft een unieke smaak en origine, afgestemd op een bepaalde applicatie.
  • Softgrain is een assortiment van granenmengelingen die voorgeweekt zijn in een vloeibare desem. Dit geeft de granen een heerlijke, volle smaak en garandeert hun zachtheid tijdens en na het bakken. 

Dankzij ons productassortiment kan u uw zaak laten groeien met ingrediënten die perfect bij uw bakkerij passen.

Doe mee met de traditie. Creëer de toekomst.