Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Puratos innoveert verpakkingen voor een betere planeet en klantervaring

6 aug. 2023

Corporate
Article

Als een toonaangevende wereldwijde leverancier van ingrediënten en oplossingen voor de voedingsindustrie, zijn we bij Puratos toegewijd aan duurzaamheid en verantwoordelijke bedrijfspraktijken. We werken hard aan het verlagen van de ecologische voetafdruk van onze producten en onze organisatie als geheel.

In lijn met onze doelstelling om tegen 2030 wereldwijd een nul-afval-naar-stort bedrijf te zijn, nemen we concrete maatregelen om de hoeveelheid plastic voor eenmalig gebruik in onze activiteiten te verminderen, verpakkingsmaterialen zoveel mogelijk te hergebruiken en alle verpakkingsmaterialen tegen 2025 volledig recycleerbaar te maken. Deze drie voornemens vormen de basis van onze inspanningen om afval te verminderen.

Als onderdeel van deze onderneming zullen we verpakkingen transformeren en aanzienlijke vooruitgang boeken op onze weg naar een afvalvrije toekomst

EEN SPRONG MAKEN NAAR RECYCLEERBARE VERPAKKING

In navolging van de richtlijnen van erkende internationale handelsorganisaties en leiders op het gebied van duurzame verpakkingen, zoals RecyClass, Ceflex en 4evergreen, zetten we een enorme stap voorwaarts. We veranderen het ontwerp van onze productverpakkingen waardoor deze duurzamer en handiger worden voor onze klanten.

Hoewel veel van onze productverpakkingen al recycleerbaar zijn, zoals de emmers die worden gebruikt voor onze chocolade- en fruitvullingen, brengen we verschillende wijzigingen aan in de andere verpakkingstypen en ontwerpen we ze zodat ze recycleerbaar zijn.

  • Overschakelen op recycleerbare materialen

Veel van onze producten, zoals Belcolade, Smoobees en Softgrain, worden geleverd in flexibele plastic zakken. We vernieuwen deze verpakkingsmaterialen zodat ze een monomateriaalstructuur hebben, wat betekent dat ze gemaakt zijn van één soort materiaal in plaats van een combinatie van materialen. Dit heeft een groot voordeel: het kan gemakkelijker worden gerecycleerd omdat het efficiënter kan worden gesorteerd en verwerkt in recyclingbedrijven, waardoor er minder afval op stortplaatsen terechtkomt en de milieu-impact van onze producten afneemt. Daarnaast kan het voor onze klanten kostenefficiënter zijn om te recycleren.

  • Herontworpen met recyclinggemak en gemak voor de klant in het achterhoofd

Als het gaat om poederzakken die worden gebruikt voor veel bakkerijmengelingen en -verbeteraars, zal de nieuwe verpakking slim zijn ontworpen om de papier- en polyethyleenlagen gemakkelijk te scheiden, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gerecycleerd. Dit zorgt ervoor dat onze producten hun hoge niveau van voedselveiligheid en productie behouden en tegelijkertijd duurzaam zijn.

DUURZAAM PRODUCTIEPROCES & GRONDSTOFFEN, UNIFORM ONTWERP

Onze nieuwe verpakkingen zullen ook op een duurzamere manier worden geproduceerd, met minder chemicaliën en minder energie en, waar mogelijk, worden gemaakt van gecertificeerde duurzame grondstoffen, zoals FSC-gecertificeerd papier voor onze veelgebruikte poederzakverpakkingen.

We evolueren onze verpakkingen naar een uniform ontwerp dat gepaard gaat met een reeks voordelen voor de planeet: 100% ongebleekt papier, afdrukken in één kleur, tot 70% minder inktverbruik, minder energieverbruik en minder afval. Deze en vele andere veranderingen zullen de ecologische voetafdruk van onze producten aanzienlijk verkleinen en u - onze klanten - helpen uw duurzaamheidsimago te verbeteren.

FUNCTIONELE INNOVATIE

Maar we zijn ook de functionaliteit niet vergeten. Onze nieuwe verpakking zal functies bevatten zoals het gemakkelijk te openen voedselveiligheidssysteem in onze ingrediëntzakken op poederbasis. Deze helpt de hygiëne in voedselverwerkende omgevingen te garanderen, voorkomt besmetting tijdens het openen van de zak en vermindert voedselverspilling. Onze buidelachtige verpakkingen worden ontworpen met het idee dat ze gemakkelijk op pallets kunnen worden gestapeld zonder gebruik te maken van extra golfkartonverpakkingen en gemakkelijk volledig kunnen worden geleegd, wat ook resulteert in minder voedselverspilling.

Veel van onze producten, zoals Sproutgrain en Smoobees, worden al aangeboden in deze functionele en duurzamere verpakking. Deze innovatie zal verder worden uitgebreid naar andere producten, waardoor we dichter bij het bereiken van onze duurzaamheidsdoelstellingen komen.

VERANDERING TEWEEGBRENGEN BUITEN ONZE EIGEN VERPAKKING

  • Overstappen op ongebleekte EN gerecycleerd, meer dan onze eigen verpakkingen

Om onze klanten te helpen de ecologische voetafdruk van hun producten nog verder te verkleinen, brengen we ook een verandering aan in onze secundaire verpakking. Onze producten worden binnenkort geleverd in dozen van ongebleekt papier, ontwikkeld met gerecycleerde pulp en met een lager inktgebruik.

  • De kracht van duurzame herbruikbare producten

We erkennen ook het belang van pooling, of het gebruik van duurzaam herbruikbaar materiaal in plaats van wegwerpverpakkingen voor eenmalig gebruik, voor zowel inkomende als uitgaande secundaire verpakkingen. Dat is wat we in veel markten over de hele wereld implementeren. Nadat we onze producten in een stevige, handige en veilige verpakking hebben ontvangen, wordt deze teruggestuurd voor hergebruik. Herbruikbare verpakkingen vereisen minder grondstoffen om te produceren en verminderen daarom de CO2-uitstoot en onze algehele impact op het milieu, waarbij een balans wordt gevonden tussen duurzaam en handig voor u.

PURATOS LOOPT VOOROP IN DUURZAME VERPAKKINGEN

Bij Puratos zetten we grote stappen in de richting van duurzame verpakkingen, met een focus op zowel het milieu als het gemak voor de klant. Ons engagement om al onze verpakkingsmaterialen tegen 2025 volledig recycleerbaar of herbruikbaar te maken, toont onze toewijding aan duurzaamheid en verantwoordelijke bedrijfspraktijken.

We nodigen onze klanten van harte uit om onze productverpakkingen weg te gooien volgens de lokale sorteerregels en -vereisten. Laten we samen de planeet vooruit helpen door de hoeveelheid afval te verminderen en zoveel mogelijk te hergebruiken en te recyleren!