Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

WERKEN ALS IT’ER BIJ PURATOS

13 dec. 2023

Als IT’er internationale connecties maken en projecten managen

Puratos’ IT-medewerkers doen er meer dan enkel programmeren. Uitdagende internationale projecten brengen je in contact met mensen van over de hele wereld en bieden je de kans om jezelf te ontwikkelen en te verdiepen in meer dan IT alleen. “Je leert steeds bij en maakt nieuwe connecties, zowel intern als in andere werelddelen.”

Twee van de meer dan 10.000 medewerkers bij Puratos zijn Fran De Pauw, SAP Domain Specialist, en Ruben Blendeman, Group Network & Security Team Leader. Ze werkten beiden als consultant voor ze enkele jaren geleden hun weg naar Puratos vonden. Beide waren aangetrokken door het internationale karakter en het projectmatig werken bij het bedrijf.

“Ik startte als projectwerker voor de roll-out van de SAP-template in onze verschillende entiteiten over de hele wereld. Die opdracht breidde later uit naar Odoo-implementaties in kleinere entiteiten en start-ups waar SAP overkill zou zijn, en de implementatie van enkele kleinere digitale oplossingen die gelinkt zijn aan SAP. De variatie vormt telkens een nieuwe uitdaging. Je leert steeds bij en maakt nieuwe connecties, zowel intern als in andere werelddelen.”
Fran De Pauw, SAP Domain Specialist

Rubens team is verantwoordelijk voor alles omtrent connectiviteit en cybersecurity binnen Puratos, en omvat twee specialistenteams in het hoofdkwartier en regionale IT-teams in het buitenland. “Wat me ook aantrok, is dat Puratos veel in-house realiseert binnen infrastructure. Onze eigen specialisten kiezen de technologieën die we implementeren. Bovendien zit je hier bij de mensen die de beslissingen nemen, waardoor je een impact hebt als je oplossingen voorstelt.”

Gevarieerde internationale projecten

Als IT’er bij Puratos zit je zeker niet continu achter een computer. Fran overlegt bijvoorbeeld regelmatig met partners, coördineert projectteams en traint medewerkers om met SAP of Odoo te werken. Een groot project op de planning is ook de migratie van SAP naar SAP S/4HANA. “Afhankelijk van de fase van een project vraagt een bepaald aspect meer tijd dan anders. Verder kies je hoe flexibel je bent. Ik vind het bijvoorbeeld niet erg om in de namiddag wat vrijaf te nemen omdat ik in de avond een meeting heb met collega’s in Latijns Amerika.”“Ik ben zowel met operationele zaken als projecten bezig. Maandelijks spreken we bijvoorbeeld met leveranciers, en doorheen het jaar testen we nieuwe technologieën om de beste te implementeren. Het is projectmanagement van a tot z.” Dit jaar lanceerde het team ook het Security Operations Center. “Uiteraard is er af en toe ook tijd voor een koffiepauze”, lacht Ruben. “De collega’s zijn heel leuk. Twee keer per jaar reis ik voor Puratos en daarbij heb ik echt een familiegevoel. De regionale IT-teams ontvangen onze mensen heel goed.”
Ruben Blendeman, Group Network & Security Team Leader

Gepassioneerde teams

“Er is een goeie mix van mannen en vrouwen in mijn afdeling, met verschillende nationaliteiten”, merkt Fran op. “Iedereen is heel gepassioneerd. We zoeken dan ook mensen die zin hebben in innovatie, in teamwork, in werken in een groeiend bedrijf waar zich continu nieuwe projecten en verantwoordelijkheden aandienen.” 

Je groeit ook mee met het bedrijf. Ruben startte bijvoorbeeld als Network Engineer en is nu Team Lead. “Het belangrijkste is dat je de communicatievaardigheden hebt, en zin hebt om initiatief te nemen en meer skills te ontwikkelen dan enkel IT-skills”, concludeert hij. Een eerste ervaring met SAP of infrastructure is een must, maar niet elke functie vereist evenveel ervaring.

 

Ook interesse in een job als IT’er bij Puratos? Bekijk hier de vacature!