Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Eierprijzen blijven stijgen

22 apr. 2025

Eierprijzen blijven stijgen: kostenbesparende ingrediënten om te proberen in 2025

Als je je afvraagt waarom eieren in 2025 zo duur zijn en wanneer de eierprijzen zullen dalen, ben je niet de enige. De prijs van eieren staat op het hoogste peil in bijna 2 jaar.

Voor bakkerijen is dit een uitdaging met grote impact op het bedrijf. Hogere eierkosten betekenen krappere marges, duurdere ingrediënten en moeilijke prijsonderhandelingen.

Maar we hebben goed nieuws: je hoeft deze klap niet te incasseren. Veel bakkerijen passen zich aan met innovatieve en kosteneffectieve alternatieven voor eieren die de kwaliteit van hun producten hoog houden en klanten tevreden stellen.

Laten we eens kijken wat er aan de hand is, waarom eieren zo duur zijn.

Wat zit er achter deze stijgende kosten?

Een combinatie van wereldwijde verstoringen in de toeleveringsketen, economische druk en consolidatie in de industrie heeft de eierprijzen naar ongekende hoogten gedreven.

Vogelgriepcrisis: Meer dan 162 miljoen pluimveedieren waaronder leghennen zijn sinds 2022 door de vogelgriep uitgeroeid, waardoor er tekorten ontstaan en de prijzen opgedreven worden.

Consolidatie van de industrie: Een handvol bedrijven controleert het grootste deel van de eiermarkt.

Problemen in de toeleveringsketen: Stijgende kosten voor legvoer, arbeid en transport drijven de prijzen nog verder omhoog.

De stijgende vraag naar eieren van vrije uitloop brengt extra kosten met zich mee.

Zullen de eierprijzen binnenkort dalen? Experts zeggen dat je er niet op moet rekenen. Met aanhoudende ziekte-uitbraken en verschuivingen in de industrie blijven de hoge prijzen tot 2025.

Welke oplossingen zijn er om uw kosten onder controle te houden?

  • Sunset Glaze

Sunset Glaze, een plantaardig alternatief voor eidorure, is de perfecte oplossing om te voldoen aan de behoefte van de consument aan visueel aantrekkelijke producten. Deze plantaardige dorure geeft uw eindproducten een uitstekende briljante glans en kleur.

  • Acti-Egg Reduction

Acti Egg Reduction stelt commerciële bakkerijen in staat om het eigehalte in cakes, muffins en brownies met 15% te verminderen, terwijl de structuur, het volume en de textuur behouden blijven. Deze op enzymen gebaseerde oplossing zorgt voor consistente kwaliteit en versheid, terwijl de receptkosten worden verlaagd.  Acti-Egg Reduction is een technologie die alleen geschikt is voor (semi-) industrie.