Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Duurzame verpakking en waarom het belangrijk is

6 aug. 2023

Article
Planet

Bij Puratos zijn we toegewijd aan het creëren van een positieve impact op de maatschappij en we nemen deze grote verantwoordelijkheid niet licht op. Met onze verplichtingen aan u en aan toekomstige generaties zijn we toegewijd aan een holistisch bedrijfsmodel: één dat duurzaam, respectvol en evenwichtig is.

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen en zetten ons in om zoveel mogelijk te verminderen, te hergebruiken en te recycleren. Daarom hebben wij ons een aantal duidelijke duurzaamheidsdoelen gesteld: tegen 2025 koolstofneutraal zijn voor onze activiteiten, tegen 2030 een waterbalans hebben en tegen 2030 wereldwijd geen afval meer storten. Deze doelstellingen weerspiegelen onze inzet voor de toekomst en onze wens om onze impact op het milieu te minimaliseren.

PURATOS STREEFT NAAR VOLLEDIG RECYCLEerBARE OF HERBRUIKBARE VERPAKKINGEN TEGEN 2025

Duurzame verpakking is een belangrijk aspect van onze duurzaamheidsinspanningen. Tegen 2025 willen wij al onze verpakkingsmaterialen volledig recycleerbaar of herbruikbaar maken. Bovendien zetten we ons in om de milieu-impact van onze verpakte producten zoveel mogelijk te beperken. Dit initiatief zal niet alleen de negatieve ecologische voetafdruk van Puratos helpen verminderen, maar het zal ook onze klanten aanmoedigen en in staat stellen om verpakkingsmaterialen te verminderen, te hergebruiken en te recycleren en zo hun eigen klimaatimpact te verminderen.

Wat levert het onze klanten op?

  1. Verlaag de ecologische voetafdruk van uw producten: kiezen voor leveranciers die herbruikbare of recycleerbare verpakkingen gebruiken en leveren, ondersteunt u bij het verminderen van de negatieve milieueffecten van uw eigen verpakkingsafval en verlaagt de milieuvoetafdruk van uw producten en organisatie als geheel aanzienlijk.

  2. Versterk uw merkreputatie: u kunt uw merkreputatie verbeteren door aan uw klanten te laten zien dat u om de planeet geeft en echt moeite doet om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Door te kiezen voor op duurzaamheid gerichte ingrediëntenleveranciers, zoals Puratos, kunt u uw duurzaamheidsreputatie verbeteren en milieubewuste consumenten aanspreken, die steeds meer op zoek zijn naar bedrijven die op één lijn liggen met hun waarden. Volgens ons Taste Tomorrow* onderzoek is 61% van de consumenten wereldwijd het erover eens dat het bereiken van nul afval belangrijk is, 43% noemt geüpcyclede ingrediënten en 60% vindt het belangrijk dat hun voedsel met zorg voor het milieu wordt geproduceerd.

  3. Wettelijke naleving: voldoen aan wettelijke aspecten en belastingvoordelen op verpakkingen in regio’s die vermindering van verpakkingsafval hoog op de agenda hebben staan, zodat boetes en andere juridische gevolgen kunnen worden vermeden.

PURATOS INNOVEERT VERPAKKINGEN VOOR EEN BETERE PLANEET EN KLANTERVARING

Bij Puratos boeken we aanzienlijke vooruitgang in het ontwikkelen van duurzame verpakkingsoplossingen. Als toonaangevende leverancier van voedingsingrediënten begrijpen we dat voedselveiligheid en bewaring topprioriteiten zijn, maar we erkennen ook het belang van het minimaliseren van onze impact op het milieu. Daarom hebben we er een prioriteit van gemaakt om over te schakelen naar duurzame verpakkingen die het behoud, de bescherming en het volledige gebruik van onze ingrediënten verbeteren, en tegelijk een maximaal gebruiksgemak bieden aan onze klanten.

De belangrijkste voordelen van onze herontworpen verpakking zijn:

  • Wij verminderen de hoeveelheid verpakkingsafval bij onze klanten door de hoeveelheid verpakkingsmateriaal dat wij gebruiken om onze producten te verpakken tot een minimum te beperken, waardoor ook de natuurlijke hulpbronnen behouden blijven.
  • Door onze verpakkingen zo te ontwerpen dat ze geschikt zijn voor recycling en herbruikbare verpakkingen te implementeren, zoals het bundelen van pallets, containers en kratten, voorkomen wij dat verpakkingsmateriaal voor éénmalig gebruik op de verbranding of stortplaats belandt, zelfs wanneer er lokaal nog geen inzamelings- en recycling faciliteiten zijn ontwikkeld.
  • Naast het behoud van de versheid en kwaliteit van onze ingrediënten helpen onze duurzame verpakkingsconcepten ook door hun functionaliteit om voedselverspilling tegen te gaan. Dankzij gemakkelijk te openen en gemakkelijk te legen verpakkingstechnologie kunnen wij ervoor zorgen dat onze ingrediënten ten volle worden benut.
  • Wij richten ons op het minimaliseren van het gebruik van schadelijke grondstoffen in het productieproces van onze verpakkingen en het maximaliseren van het gebruik van recycleerbare grondstoffen in onze secundaire en tertiaire verpakkingen, waardoor de milieuvoetafdruk van het hele product wordt verbeterd. U kunt er hier meer over te weten komen. Wij zetten ons in om verpakkingsmaterialen van verantwoorde herkomst te gebruiken en onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare hulpbronnen te verminderen om onze impact op het milieu te minimaliseren.

Wij zijn er trots op dat wij de verschuiving naar duurzame verpakkingen binnen onze sector stimuleren en wij zetten ons in om oplossingen te ontwikkelen die niet alleen het milieu beschermen, maar ook ultiem gemak bieden aan onze klanten.

Wij sluiten ons aan bij de aanbeveling van de Federation of European Manufacturers and Suppliers of Ingredients to the Bakery, Confectionery and Patisserie Industries om tegen 2025 duurzame verpakkingen te realiseren. Wij geloven dat we, om effectieve circulariteit binnen onze industrie te implementeren, moeten samenwerken, onze lessen moeten delen en uiteindelijk samen moeten werken aan een betere planeet voor iedereen.