Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Banoffee

De banoffee pie is een heerlijke Britse taart die bestaat uit banaan, slagroom en een dikke karamelsaus, gecombineerd op een boterachtige koekjesbodem of een bodem van verkruimelde koekjes en boter. De naam “banoffee” is een samenvoeging van de woorden “banana” (banaan) en “toffee” (karamel). 

In 1971 waren Nigel Mackenzie en Ian Dowding, respectievelijk de eigenaar en chef-kok van het voormalige Hungry Monk Restaurant in Jevington, East Sussex, Engeland, op zoek naar een nieuw dessert voor hun menu. Ze begonnen te experimenteren met een Amerikaans recept voor een taart met koffiesmaak genaamd “Blum’s Coffee Toffee Pie” dat gebruikmaakte van “milk jam”, een zachte toffee die wordt gemaakt door een ongeopend blikje gecondenseerde melk enkele uren te koken. Na verschillende aanpassingen, waaronder het toevoegen van appel of mandarijn, kwamen ze tot de perfecte combinatie: bananen en karamel. Mackenzie stelde de naam “Banoffi Pie” voor, en het gerecht werd zo populair bij hun klanten dat het niet meer van het menu kon worden gehaald.