Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Gezondheid & Welzijn

De manier waarop voedsel wordt geproduceerd, heeft een impact op de menselijke gezondheid en die van onze planeet. Daarom staan gezondheid en welzijn al vanaf het allereerste begin centraal in de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Puratos. We streven ernaar om producten aan te bieden met een zo hoog mogelijke voedingswaarde, zonder in te leveren op smaak, textuur, kwaliteit of veiligheid.

Met de wetenschap aan onze zijde werken we voortdurend aan verbetering van ons productassortiment om nog betere en gezondere producten te kunnen leveren. We versterken de aanwezigheid van krachtige ingrediënten zoals fruit, vezels en volkoren granen in onze producten. Ook streven we naar vermindering van de aanwezigheid van ingrediënten zoals zout, bepaalde vetten en suikers

Daarnaast stelt Puratos’ eigen onderzoeksprogramma Taste Tomorrow ons in staat diepgaande inzichten te verwerven in het gedrag, de attitudes en de keuzes van consumenten wereldwijd en op lokale schaal. Met dit in gedachten bieden wij het juiste productassortiment aan om te beantwoorden aan de behoeften van consumenten op het vlak van transparantie of plantaardige alternatieven. 

 

Gezondheid & Welzijn bij Puratos  

Onze Gezondheid & Welzijn aanpak bestaat uit 10 bouwstenen 

Granen & zaden

Wij verhogen de hoeveelheid granen en zaden in onze producten. Daarnaast promoten we het gebruik van volkorenversies om de consumptie van bakkerijproducten met een hoog gehalte aan granen, volkoren granen en zaden te stimuleren. Dit helpt consumenten wereldwijd om hun aanbevolen dagelijkse vezelinname te bereiken.

Minder suiker

Puratos helpt de suikerconsumptie te verlagen dankzij zijn volledige assortiment gebak en chocolade met minder suiker. Daarnaast passen we bestaande recepten aan om het suikergehalte te verlagen. De verwijdering, vermindering of vervanging van suiker mag nooit ten koste gaan van de smaak of textuur van een product.

Fruit

We verhogen waar mogelijk het fruitgehalte in de vulling, of de hoeveelheid fruitvulling in de eindtoepassing.

Minder vet

We streven ernaar vetten te verwijderen of te verminderen, vooral vetten met een lage voedingswaarde, of die te vervangen door vetten met een goede voedingswaarde. Ook focussen we op het verwijderen van transvetzuren en vervangen we die door gezondere vetten.

Minder zout

We bieden oplossingen aan om de hoeveelheid zout in bakkerijproducten te verminderen en helpen consumenten zo om zich te houden aan de aanbeveling van 5 g zout per dag van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Clean(er) label

Steeds meer consumenten willen minder ingrediënten consumeren die ze als ongewenst beschouwen, zoals additieven en kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Puratos biedt Clean Label- en Cleaner Label-alternatieven: eindproducten met een kortere, duidelijkere en 'cleanere’ ingrediëntenlijst.

Biologisch

Om te beantwoorden aan de toenemende vraag naar natuurlijkere producten, biedt Puratos waar mogelijk een biologisch alternatief zonder in te leveren op smaak, textuur en algehele functionaliteit.

Glutenvrij

Een toenemend aantal mensen neigt ernaar gluten in hun voeding te vermijden. Daarom biedt Puratos waar mogelijk glutenvrije alternatieven met een evenwichtige voedingswaarde, zonder in te leveren op smaak en textuur.

Plantaardig

Wanneer hierom wordt gevraagd, dragen wij bij aan een betere planeet door plantaardige alternatieven aan te bieden met een smaak, textuur en functionaliteit die de traditionele versie zo dicht mogelijk benaderen.

Happy Gut

Voor veel consumenten bestaat er een duidelijk verband tussen gezonde darmen en hun algehele gezondheid: een gezond spijsverteringsstelsel heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid.