Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Week van het Brood: 26 februari t/m 5 maart

25 jan. 2023

Nieuws
Bakkerij
Bakkerij

Om in heel België de liefde voor brood weer aan te wakkeren, komt er opnieuw de "Week van het Brood". De "Week van het Brood" vindt plaats van zondag 26 februari t/m zondag 5 maart 2023. Volkorenbrood staat in de spotlights onder het motto: ‘Volkoren, vol vezels, vol smaak.’

 

Volkoren, vol vezels, vol smaak

In de Week van het Brood zetten we volkoren in het zonnetje. Want na de Carnaval en Valentijnsdag gaan consumenten veelal weer op de gezonde tour. We zorgen dat iedereen weet dat volkorenbrood gezond is en lekker bovendien. Volkorenbrood wordt op beide aspecten nog niet zo beleefd/ gepercipieerd bij consumenten. Tijd om daar verandering in te brengen! 

Bovendien hebben we ons geëngageerd om ‘volkoren’ te promoten en ondersteunen. “The global burden of disease study” toont immers aan dat een dieet met weinig volkoren granen één van de grootste ziektelasten met zich meebrengt. 

Met de themaregel 'Volkoren, vol vezels, vol smaak' spelen we in op het woordje VOL. We koppelen hier de belangrijkste voordelen aan van volkoren.

 

Digitale toolkit

Via een digitale toolkit is het mogelijk om ook zelf advertenties of online banners op te maken. De toolkit bestaat uit: 

  • Poster voor in de winkel - meegestuurd met Onze Passie (jan-feb) en Le Moniteur.
  • Video Week van het Brood - voor social media of in de winkel
  • Video Volkoren, vol vezels, vol smaak 
  • Social posts
  • Logo’s en banners
  • Werkbestanden

De toolkit is beschikbaar op https://www.broodengezondheid.be/eudownloads/.

 

De Week van het Brood '23 wordt ook ondersteund door de lopende campagne “Brood, goed verhaal. Met graan uit Europa.” Denk daarbij aan:

  • Artikelen en inspirerende recepten op Broodengezondheid.be over volkoren 
  • Social media posts met informatie en inspiratie 
  • Met publiciteit via De Zondag / 7 Dimanche en andere vakbladen.