Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Vita+ scoort A!

1 jul. 2019

Rijk aan vezels
Bakkerij
Broodmixen
Meergranen & volkoren

Nutri-Score* is een logo bestaande uit 5 letters en 5 kleuren dat aan de consumenten in één oogopslag informatie geeft over de voedingswaarden van een product. De producten die een Nutri-Score A (donkergroen) hebben, zijn producten die perfect in een evenwichtig dieet passen. Goed nieuws: de Vita+ broden maken deel uit van deze categorie! Jullie klanten kunnen dus volop genieten van hun Vita+ boterham.

Wat is de Nutri-Score?

De Nutri-Score is een eenvoudige weergave van de voedingswaarde van een product. De bedoeling van dit logo is om transparante informatie te geven, waardoor de consumenten op een evenwichtigere en bewustere manier hun voeding kunnen kiezen. Simpelweg 5 kleuren en 5 letters, geen onleesbare of onverstaanbare voedingstabellen meer!

Hoe wordt de Nutri-Score berekend?

Bij het berekenen van de score wordt rekening gehouden met voedingstoffen en voedingsmiddelen die aangemoedigd moeten worden (vezels, eiwitten, fruit en groenten, peulvruchten en noten) maar ook voedingstoffen en voedingsmiddelen die beperkt moeten worden (calorieën, verzadigde vetten, suikers en zout).

Aan elk element van de voedingstabel van een product worden punten gegeven. Op die manier wordt een resultaat bekomen voor alle ongunstige voedingsstoffen samen alsook een resultaat voor alle gunstige voedingsstoffen samen. Ten slotte wordt de volgende formule uitgevoerd: Resultaat voor ongunstige voedingsstoffen – Resultaat voor gunstige voedingsstoffen.

Het resultaat van de berekening kan variëren van -15 (= de allerbeste score) tot +40 (= de slechtste score). Op basis hiervan ontvangt een product een letter en een kleur: van A en donkergroen (= voedingsmiddelen die de voorkeur genieten) tot E en rood (= voedingsmiddelen waarvan de consumptie beperkt moet worden).

Goed nieuws: de Vita+ broden maken deel uit van de categorie van voedingsmiddelen die perfect in een evenwichtig dieet passen! De letter A toont dat Vita+ een zeer goede Nutri-Score heeft. Waarom? Het Vita+ brood zit namelijk boordevol vezels, is arm aan suiker én bevat daarnaast weinig verzadigde vetzuren. Kortom, gezond en lekker! Jullie klanten kunnen dus volop genieten van hun Vita+ boterham.

Vraag naar onze aangepaste Vita+ broodzakken alsook naar het andere communicatiemateriaal omtrent de Nutri-Score aan uw Puratos vertegenwoordiger!

* Nutri-Score is een merk dat geregistreerd en ontwikkeld werd door de Franse overheid, en dat tevens ondersteund wordt door de Belgische en Franse Volksgezondheid.