Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Textuur en smaak toevoegen was nooit zo eenvoudig

Het toevoegen van inclusies aan patisserie kan technisch uitdagend zijn. Maar nu brengt Puratos nieuwe, innovatieve en eenvoudige inclusies op de markt: Smoobees. Geïnspireerd door de moleculaire techniek van ‘sferificatie’, geven deze zachte bolletjes een romige textuur en een rijke smaak aan elke hap. Laat Smoobees u helpen uw patisserieaanbod een boost te geven.

Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om met vullingen, vers fruit of andere inclusies te werken in patisserie. Het gebruik van een vulling vereist injectieapparatuur; en vers fruit moet in de diepvries worden bewaard. Bovendien kunnen ze de bakstabiliteit van het gebakken product negatief beïnvloeden en is het door het gewicht niet altijd eenvoudig om een ​​gelijkmatige verdeling over het product te bereiken. Smoobees pakt al deze uitdagingen aan en biedt een nieuwe en creatieve speeltuin om te verkennen.

Smoobees helpt je om trendy te zijn

Smoobees kunnen worden gebruikt zonder dat u uw productieproces hoeft aan te passen. Smoobees zijn klaar voor gebruik. Je voegt ze gewoon toe te voegen op het einde van het mengen van uw beslag. Er is geen speciale injectie-uitrusting nodig. En belangrijker nog: de bolletjes zijn bestand tegen de verschillende stappen van het productieproces. Het is nu heel eenvoudig om van smaak te wisselen en te mengen binnen bestaande recepten. Smoobees kunnen worden bewaard in een droge ruimte bij omgevingstemperatuur.

Volgens de laatste resultaten van de Taste Tomorrow-enquête gaat smaak voor consumenten verder dan alleen aroma, maar is de textuur even belangrijk. Smoobees helpen je om een ​​rijke smaak en een heerlijk zachte, smeltende textuur aan je gebak te geven die je klanten zullen verrassen.

Het product is 100% plantaardig en daarom de perfecte basis voor elke plantaardige toepassing of lactosevrij gebak. Smoobees zijn ook vrij van kunstmatige smaken of kleuren.

Hoe te werken met Smoobees

Laten we enkele van de meest gestelde vragen beantwoorden:

  • Wanneer en hoe moet ik Smoobees toevoegen tijdens mijn bakproces?

Smoobees voeg je toe op het einde van het mengen van je beslag. Meng vervolgens nog een minuut op lage snelheid om een ​​goede verdeling van de Smoobees doorheen het beslag te krijgen.

  • Voor welke toepassingen kan ik Smoobees gebruiken?

Smoobees kunnen in allerlei gebak worden gebruikt zoals muffins, cupcakes, cakedonuts, 4/4 cake, cakewafels, etc. Ze kunnen ook worden gebruikt als decoratie op en in tal van patisserie-applicaties en op viennoiserie.

  • Breekt de zachte structuur niet tijdens het productieproces?

Nee, het product is ontworpen met maximale veerkracht. Zelfs tijdens het industriële productieproces zijn ze bestand tegen het industrieel mengen, pompen, storten, bakken, uit de vorm halen, snijden, invriezen en ontdooien. Smoobees smelten niet tijdens het bakproces: ze zijn 100% bakstabiel.

  • Zijn er andere vormen of maten beschikbaar?

We bieden Smoobees aan in één maat (6-7 mm) en vorm. Mocht er interesse zijn in een andere maat of vorm, dan onderzoeken wij uw aanvraag graag.

  • Kan ik Smoobees injecteren?

Ja, dit kan met een spuitzak, met injectiespuitmonden en zelfs met industriële transportleidingen en nog steeds blijven ze intact.

Smoobees is nu verkrijgbaar in drie originele smaken: citroen, bosbes en karamel. Maar meer smaken, fruitig en niet-fruitig, zullen volgen! Als u geïnteresseerd bent in wat Smoobees kan toevoegen aan uw patisserie, aarzel niet uw Puratos vertegenwoordiger te contacteren.

If you’re interested in experiencing what Smoobees can add to your cake and patisserie offering, contact your local representative.