Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Puratos en Too Good To Go tegen voedselverspilling

Doe als bakker of patissier iets tegen voedselverspilling

29 sep. 2022

Nieuws

Puratos wil voedselverspilling tegengaan. Niet alleen in onze vestigingen, maar ook bij onze klanten: bakkers en patissiers. Daarom moedigen we u aan de app "Too Good To Go" te gebruiken. Met één centrale boodschap: stop voedselverspilling, start extra verkoop.

Video afspelen

Stop voedselverspilling

Vaak worden producten uit de toonbank na een tijdje weggegooid. Ook krijgt veel niet verkocht brood geen nieuwe bestemming. Brood en patisserie zijn nu eenmaal relatief kort houdbaar. Bovendien is het aanbod in bakkerijen en patisserieën groot. Vaak is het ook moeilijk te voorspellen hoeveel u als bakker of patissier moet produceren om aan de vraag van de dag te voldoen.

Gebruik Too Good To Go

Hoe werkt het?

  • U biedt onverkochte producten aan op de app tegen een verminderen prijs. 
  • U verkoopt ze aan gebruikers van de app in uw buurt. 
  • Ze halen hun aankoop op tegen het einde van de dag. 
De app "Too Good To Go" is in 17 landen beschikbaar en telt in België meer dan 2 miljoen gebruikers. In België wreken ondertussen meer dan 1.696 bakkerijen samen met "Too Good To Go". Daardoor zijn er al bijna 2 miljoen porties gered, wat gelijkstaat met 4.866 ton broeikasgasuitstoot niet voor niets geproduceerd. 
 
"Too Good To Go" is zowel beschikbaar in de Apple Store als op Google Play. 

Start extra verkoop

  • Als bakker of patissier vermindert u via "Too Good To Go" de kosten van voedselverspilling. U verdient een klein extraatje door uw hele productie te verkopen.
  • Gebruikers betalen een kleine prijs voor uw product en ontdekken uw zaak in hun buurt.
  • Minder voedselverspilling is een reductie van nodeloos gebruikte grondstoffen. Dat is goed voor de planeet.

Onze doelen voor duurzaamheid

Bij Puratos nemen we verschillende stappen op weg naar een betere planeet. Dat doen we onder meer door ons afval te reduceren, hergebruiken en recycleren. We kopen onze ingrediënten op verantwoorde wijze aan en we leggen onszelf ambitieuze doelen voor duurzaamheid op: een CO2-neutrale werking tegen 2025, evenwichtig watergebruik tegen 2030 en zero gestort afval wereldwijd tegen 2030.

Glass globe in the in nature concept for environment and conservation