13 feb. 2025
Puratos, de internationale groep die een volledig assortiment innovatieve voedingsingrediënten en -diensten biedt voor de bakkerij-, patisserie- en chocoladesector, is verheugd om de overname aan te kondigen van de prestigieuze École Bellouet Conseil, een gerenommeerde bakkerijschool in het centrum van Parijs. Deze overname markeert een belangrijke mijlpaal in Puratos' toewijding om innovatie in de bakkerij-wereld te blijven bevorderen.
École Bellouet Conseil, opgericht in 1989 door G. Joël Bellouet, Meilleur Ouvrier de France en voormalig professor aan de Lenôtre-school, en Jean-Michel Perruchon, Meilleur Ouvrier de France en voormalig adjunct-banketbakker bij Fauchon, is al meer dan 35 jaar een baken van culinaire uitmuntendheid.
Met haar hooggekwalificeerde professoren en de samenwerking met vooraanstaande experts, wordt de school erkend om haar schitterende opleidingsprogramma's in patisserie, viennoiserie en chocolade. École Bellouet Conseil biedt ook gepersonaliseerd technisch advies om bedrijven te ondersteunen bij hun nieuwe productontwikkeling, zodat de uiteindelijke creaties nog innovatiever en van nog hogere kwaliteit zijn.
Puratos zet zich in om het erfgoed en de traditie van het bakken te behouden die École Bellouet Conseil belichaamt. "We zijn er trots op om École Bellouet Conseil en zijn gewaardeerde team te verwelkomen in de Puratos-familie," aldus Pierre Tossut, CEO van Puratos. "Het erfgoed van École Bellouet Conseil is een schat die we met trots beschermen. We verbinden ons ertoe om de uitmuntendheid van de school te behouden. Dankzij ons wereldwijde bereik kunnen we de kunst van patisserie en viennoiserie naar professionals over de hele wereld brengen."
Jean-Michel Perruchon, medeoprichter en directeur van École Bellouet Conseil, voegde toe: "Ik vertrouw École Bellouet Conseil toe aan Puratos, wetende dat ze ons rijke erfgoed zullen beschermen en tegelijkertijd nieuwe energie en innovatie in onze school zullen brengen. Ik weet zeker dat Puratos, samen met onze toegewijde professoren en werknemers, de kunst van gebak, viennoiserie en chocolade voor professionele chefs overal ter wereld zal inspireren en verder perfectioneren."
École Bellouet Conseil zal onafhankelijk van de ingrediënten business van Puratos blijven opereren. Jean-Michel Perruchon blijft actief betrokken bij École Bellouet Conseil en levert zijn onschatbare expertise en begeleiding tijdens de overgang en daarna.
Deze overname past bij Puratos' visie om bakkers, patissiers en chocolatiers wereldwijd te ondersteunen door middel van onderwijs en innovatie. Door de expertise van École Bellouet Conseil te verwelkomen, inspireert Puratos een nieuwe generatie professionals om groot te dromen, creatief te zijn en uitmuntendheid te bereiken.