Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Hoe smaakvolle chocolade bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van consumenten

27 okt. 2020

Smaak verbeteren
Producten maken met claims
Vrij van… (bewaarmiddelen, additieven…)
Chocolade
Echte Belgische chocolade
Kwaliteit verbeteren

Gezondheid is rijkdom

Wereldwijd zijn consumenten zich er steeds meer van bewust dat een goede gezondheid de sleutel tot geluk is. Ze gaan een gezondere levensstijl aan waar mogelijk, zodat ze langer kunnen genieten van de goede dingen in het leven, samen met hun dierbaren. Miljoenen mensen wereldwijd worden nog steeds direct of indirect getroffen door de Covid-19 pandemie. Het wordt duidelijk hoe de gebeurtenissen van de afgelopen maanden meer consumenten stimuleerden gezonder te eten en een betere levensstijl te omarmen. Dit zal de eetgewoonten de komende maanden op een significante manier blijven beïnvloeden. Belcolade tilt zijn engagement naar een hoger niveau door  gezondere oplossingen aan te bieden in alle productassortimenten.

Heerlijke chocolade die bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van consumenten

Bij Belcolade begint alles met de authentieke smaak. Want er gaat niets boven de ware smaak van echte Belgische chocolade. Al meer dan 30 jaar is het onze prioriteit om iedereen de ware vreugde van chocolade te laten proeven. Dat is waar onze chocolade-experts naar streven. Dag in dag uit. Ze durven een stap verder te gaan. En dat doen ze door een assortiment te creëren dat bijdraagt aan de gezondheid & het welzijn. Bio chocolade, oplossingen met minder suiker, maar ook vegan, clean(er) label chocolade en nog veel meer. Natuurlijk, zonder ooit in te leveren op de smaak en textuur van chocolade.

Dankzij Cacao-Trace, ons unieke duurzame inkoopprogramma voor cacao, focussen we op de uitzonderlijke smaak. Deze aanpak stelt ons in staat om extra waarde te creëren en een levensveranderende impact te hebben op de cacaoboeren. Bovendien wordt voor elke verkochte kg chocolade een unieke chocoladebonus van 0,10€ terugbetaald aan de boerengemeenschap. Ontdek alles over Cacao-Trace op www.cacaotrace.com.

Boordevol smaak, minder suiker

De lockdown, veroorzaakt door Covid-19, heeft ertoe geleid dat veel consumenten gewichtstoename hebben ervaren, vanwege een verminderde fysieke activiteit en meer tussendoortjes te eten.

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert een suikerinname van maximaal 10 procent van de dagelijkse calorie-inname (ongeveer 50 gram suiker per dag), omdat dit het risico op obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes verhoogt. Zoetheid maakt deel uit van onze eetervaring en bij het vergelijken van consumptiepatronen zien we toch dat 2/3 van de landen wereldwijd meer dan het aanbevolen maximum consumeert.*

Minder suiker eten staat natuurlijk ook op de agenda van Belcolade. Omdat het een belangrijk onderdeel is van ons programma “Gezondheid & Welzijn”, bieden we een uitgebreid assortiment suikervrije chocolades, chocolades zonder toegevoegde suikers en chocolades met minder suiker. Dit in pure, melk- en witte varianten. De nieuwe referenties van Belcolade met 40% minder suiker bieden de smaak die uw consument wenst, en dragen ​​bij tot het voldoen aan de nieuwe richtlijnen voor suikerconsumptie die zijn ontwikkeld door de WHO.

Nu kunnen consumenten genieten van chocoladecreaties met een heerlijke smaak en textuur, terwijl ze hun suikerinname verlagen, in lijn zijn met de trend van clean(er) labels en ook hun vezelinname verhogen. Het assortiment met chocolades met minder suiker is ideaal als onderdeel van een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet en een gezonde levensstijl.

*Bron: https://www.worldatlas.com/articles/top-sugar-consuming-nations-in-the-world.html

Authentieke smaak met pure bio chocolade

In de zoektocht naar gezondere alternatieven en producten die bijdragen aan het welzijn, passen consumenten hun eetgewoonten aan en zoeken ze naar merken die echt transparant zijn. Ze willen weten wat ze eten, waar de ingrediënten vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd.

Dit resulteert onder meer in een groeiende vraag naar bio producten, wat past in een grotere trend: het zoeken naar transparantie en natuurlijkheid. 57% van de consumenten controleert regelmatig de ingrediëntenlijst van de producten. Waarbij 53% controleert of het product alleen van natuurlijke ingrediënten is gemaakt en 50% er zeker van wil zijn dat het product lokaal wordt geproduceerd*.

Bij Belcolade gaan we verder dan details. In elk aspect van het proces. Van boon tot chocolade. Elke speler in de toeleveringsketen, van de plantage tot onze fabriek in België, wordt streng gecontroleerd, zodat we een puur bio product kunnen garanderen. We bieden heerlijke bio chocolades in onze beide assortimenten: Belcolade Selection en Belcolade Origins. Belcolade Selection is ons assortiment Belgische smaakklassiekers en biedt een compleet bio gamma met pure, melk- en witte chocolades en bakstabiele inclusies. Dit jaar hebben we ons bio assortiment uitgebreid met donkere- en melkchocolade Belcolade Origins uit Papoea-Nieuw-Guinea, het grondgebied van enkele van de meest smaakvolle cacaobonen ter wereld, ook Cacao-Trace-gecertificeerd.

*Bron: Gfk report : How to navigate ahead of the new normal

Clean(er) labels

Naast bio producten en transparantie over de herkomst van ingrediënten, willen consumenten weten hoe hun voedsel is samengesteld. Daarom besteden ze meer aandacht aan het productlabel en wensen ze vermindering of verwijdering van slecht waargenomen ingrediënten zoals additieven, kunstmatige kleur- en smaakstoffen of allergenen, bijvoorbeeld sojalecithine in chocolade. 

Door jarenlange ervaring en vakmanschap beheersen we bij Belcolade de kunst van het maken van chocolade en bieden daarom een ​​assortiment clean(er) label chocolades aan. Een breed scala aan lecithine-vrije chocolades, unieke en onderscheidende origines, bio en nog veel meer. Of chocolades op basis van zonnebloemlecithine, die dus ook bijdragen aan de clean(er) label benadering, bijvoorbeeld Belcolade Selection Amber Cacao-Trace.

Plantaardige chocolade

De vraag naar plantaardige oplossingen is gerelateerd aan trends op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Daarom bieden we een assortiment donkere chocolades aan die geschikt zijn voor veganisten. We hebben onze ingrediënten geselecteerd om claims geschikt voor veganisten te garanderen. Ook hebben we voor de strengste zuivelvrije certificering een speciale zuivelvrije lijn. Dat is wat we doen bij Belcolade, we selecteren alleen de beste ingrediënten voor onze chocolades, zodat onze klanten kunnen vertrouwen op de kwaliteit van onze producten. Samen met klanten verfijnen onze chocolade-experts van Belcolade de kunst van het maken van chocolade. Alles draait om echte smaak. Omdat er niets boven de ware smaak van chocolade gaat. Niets.