Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

De nieuwe Belgische plant-based milk-alike chocolade van Belcolade valt in de smaak bij klanten en chocolade-experts

7 dec. 2021

Chocolate
Press
News

De chocolade-experts van Belcolade hebben eindelijk het probleem opgelost van de milk-alike plantbased chocolade. Hun jongste innovatie, Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace, wordt geprezen als ‘de beste chocolade op de markt van de plantaardige chocolade’ en oogst lof bij industriële experts en klanten – ook al is het product minder dan twee maanden op de markt.

Als eerste in de sector biedt deze chocolade eindelijk een heerlijk smaakprofiel en mondgevoel vergelijkbaar met melkchocolade, terwijl het product zowel zuivelvrij als notenvrij is. Daar is Belcolade, het chocoladeparadepaardje binnen Puratos, trots op. Voor dit unieke product werd een patent aangevraagd. Het combineert een superieure zachtheid, de romigheid van een melkchocolade en een evenwichtige zoetheid, dit alles zonder de gebruikelijke allergenen. De Belcolade Selection M. Plant- Based Cacao-Trace is als echte Belgische chocolade uniek omdat hij wordt geproduceerd in de Belcoladefabriek van Erembodegem. De chocolade is vandaag in de handel verkrijgbaar.

Een langdurig manco op de markt wordt ingevuld

“Tot nu toe was er een grote lacune op de markt voor plantaardige chocolade,” zegt Youri Dumont, Strategic Business Unit director chocolade bij Puratos. “We weten dat de chocoladesector nog steeds wordt aangestuurd door vele miljoenen liefhebbers van melkchocolade, van wie de verwachtingen onvoldoende beantwoord werden toen ze op zoek gingen naar plantaardige alternatieven. Dit nieuwe product is dus echt bedoeld om deze melkchocoladefans te verwennen met een resoluut aantrekkelijke, plantaardige optie. We zijn erg blij dat we eindelijk het probleem van een heerlijke, allergeenvrije, plantaardige chocolade hebben opgelost.”

De totstandkoming van Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao- Trace was een echt co-creatieproject, waarbij professionele chocolatiers en klanten van meet af aan betrokken waren, naast de experts van Belcolade zelf natuurlijk. Hun missie was duidelijk: het ontwikkelen van een compromisloze, écht overheerlijke melkchocolade waarvan absoluut iedereen kan genieten, ook mensen met een allergie. Dankzij deze samenwerking kon het team de smaak, de textuur en het werkingsgedrag bepalen die het best aansloten bij zowel de behoeften van de professionals als de voorkeuren van de consumenten. Het resultaat is de Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace, veelzijdig én geschikt voor de productie van tabletten, holfiguren en pralines door chocolatiers. Volgens Belcolade is het product ook ideaal voor talrijke ambachtelijke en industriële toepassingen, zoals mousses, ganaches, coatings en dippings.

Lof vanuit de industrie

De feedback van chocolade-experts, de klanten en de consumenten was volgens Youri Dumont volmondig positief. Eén van de recensenten verklaarde dat het nieuwe product ‘de beste chocolade is die ik ooit op de plantaardige markt heb geproefd’. Een andere verwoordde zijn ervaring als volgt: “Ik heb echt moeite om het kleine stukje hemel dat net in mijn mond is gesmolten onder woorden te brengen... Ik denk dat dit eigenlijk de beste zuivelvrije melkchocolade is die ik ooit heb geproefd en ooit voor mogelijk heb gehouden.”

Een evenwicht vinden tussen smaakplezier en duurzamere consumptiepatronen

De chocolademarkt ondergaat belangrijke verschuivingen dankzij wereldwijde trends zoals gezondheid en welzijn. De bezorgdheid van consumenten niet alleen om hun persoonlijke fysieke welzijn maar ook om dat van de planeet, wakkert plantaardige eetgewoonten aan. Uit het Taste Tomorrow onderzoek van Puratos is gebleken dat het aantal consumenten dat plantaardige voeding koopt sinds 2018 nagenoeg is verdubbeld (van 35% naar 60%), waardoor dit de meest ingrijpende trend is in de hele voedingsindustrie.

Meer informatie over Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace? Neem contact op met uw Puratos of Belcolade vertegenwoordiger.