Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Innovation Center

Betrouwbare partner in innovatie

Door te kijken hoe goed we onze klanten kunnen helpen bij het creëren van producten en oplossingen die hun business helpen groeien, meten we bij Puratos ons succes. Een belangrijke manier om dit succes te bereiken is dankzij onze Innovation Center.

Gaande van artisanale klanten tot industriële fabrikant, en van quick-service restaurants tot grote supermarkten. Elke klant is welkom.

Innovatie voor iedereen 

Met een team van 6 technische adviseurs, is ons Innovation Center toegewijd om klanten te steunen op zowel lokaal als regionaal niveau. We bieden hun toegang tot de laatste nieuwe industriële apparatuur, expertise en training, alsook diepgaand onderzoek naar internationale trends.

We limiteren onze focus tot 3 hoofddisciplines – het produceren van bakkerij, patisserie en chocolade – maar we bieden onze services aan al onze klanten, hoe groot of klein ze ook zijn. Gaande van artisanale klanten tot industriële fabrikant, en van quick-service restaurants tot grote supermarkten. Elke klant is welkom.

Onze centra en u

In ons Innovation Center concentreren we ons op 3 hoofddiensten:

Productontwikkeling
Om onze klanten te helpen met het maken van de beste afgewerkte producten, bieden we gespecialiseerde trainingen binnen alle aspecten van productontwikkeling. Of het nu gaat om het verbeteren van een huidige productassortiment, het ontwikkelen van nieuwe recepten, of een product te benchmarken met één van de concurrentie, we hebben de nodige expertise die onze klanten nodig hebben om zij aan zij te werken. Smaak, versheid, textuur, interactie van ingrediënten, voeding en food pairing – opleiding, advies van experts, en technische seminaries over elk aspect van de productontwikkeling zijn beschikbaar.

Category management
Goed category management helpt bij het ontwikkelen van een wederzijdse, voordelige relatie tussen de retailer en de leverancier. Door tijd in ons Innovation Center door te brengen kunnen realistische, winstgevende doelen geanalyseerd worden en dit voor alle productcategorieën. Samen met onze klanten kunnen we een strategie uitbouwen om aan deze doelen te voldoen.

Product profilering
Wat zijn de belangrijkste karakteristieken van elk van uw producten? Is het textuur? Is het smaak? In ons Innovation Center werken we naar de smaak die het best past voor uw klanten door eerst uit te werken wat de unieke eigenschappen van uw producten zijn. De producten worden vervolgens onderverdeeld om uit te zoeken waarom sommige producten beter scoren dan anderen. Uiteindelijk kunnen we oplossingen op maat ontwikkelen waarmee u producten kan ontwikkelen die onmiddellijk aan uw doelgroep voldoen.

Breng ons een bezoekje 

Wil u nieuwe manieren ontdekken om uw business te boosten of u bent geïnteresseerd om het Innovation Center te bezoeken, ga dan naar onze Contactpagina.