3 jun. 2024
Tegenwoordig maakt de gezonde perceptie van gekiemde granen van kiemen de nieuwe trend. Dankzij onze expertise op het gebied van fermentatie hebben we een extra stap aan dit kiemproces toegevoegd die ons in staat stelt een uniek product te creëren dat zowel voeding als smaak combineert. Gekiemde granen zijn het resultaat van deze twee processen.
Eerst weken we de volle granen in water en laten we ze ontkiemen om de micronutriënten vrij te maken. Ons proces bestaat uit meerdere dagen kiemen voor een optimale nutritionele impact. Vervolgens voegen we een lange fermentatiestap toe om een verrassend zoete smaak te creëren. Gekiemde granen hebben nog nooit zo lekker gesmaakt!
We hebben het over gekiemde granen wanneer een graankorrel begint te transformeren van een zaadje in een kleine plant. Dit gebeurt wanneer het zaad of graan in een omgeving wordt geplaatst met precies de juiste temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden. En toch, ook al is een gekiemd graan het begin van een nieuwe plant, dit proces wordt gecontroleerd en net op tijd gestopt. Wat maakt het zo bijzonder? Door te ontkiemen heeft het graan zich in feite getransformeerd van een bron van slapend zetmeel in een levende plant. Dit levert extra voedingsvoordelen op, omdat het nu meer beschikbare voedingsstoffen bevat dan ongekiemde granen, en het smaakt ook beter.