Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Sprouted Grains

3 jun. 2024

Het unieke kiemproces van Puratos

Tegenwoordig maakt de gezonde perceptie van gekiemde granen van kiemen de nieuwe trend. Dankzij onze expertise op het gebied van fermentatie hebben we een extra stap aan dit kiemproces toegevoegd die ons in staat stelt een uniek product te creëren dat zowel voeding als smaak combineert. Gekiemde granen zijn het resultaat van deze twee processen.

Eerst weken we de volle granen in water en laten we ze ontkiemen om de micronutriënten vrij te maken. Ons proces bestaat uit meerdere dagen kiemen voor een optimale nutritionele impact. Vervolgens voegen we een lange fermentatiestap toe om een verrassend zoete smaak te creëren. Gekiemde granen hebben nog nooit zo lekker gesmaakt!

Verschillende stappen in het proces

  1. Selectie en reiniging van de volle granen.
  2. Weken en ontwaken van de volle granen.
  3. Controle van het ontkiemen van de volle granen. We kiemen de volle granen meerdere dagen voor een optimale voedingswaarde.
  4. Het beheersen van een unieke fermentatie van de volle granen. Het fermentatieproces geeft een uitzonderlijke smaak aan de volle granen.

Video afspelen

 

Maar wat is kiemen precies?

We hebben het over gekiemde granen wanneer een graankorrel begint te transformeren van een zaadje in een kleine plant. Dit gebeurt wanneer het zaad of graan in een omgeving wordt geplaatst met precies de juiste temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden. En toch, ook al is een gekiemd graan het begin van een nieuwe plant, dit proces wordt gecontroleerd en net op tijd gestopt. Wat maakt het zo bijzonder? Door te ontkiemen heeft het graan zich in feite getransformeerd van een bron van slapend zetmeel in een levende plant. Dit levert extra voedingsvoordelen op, omdat het nu meer beschikbare voedingsstoffen bevat dan ongekiemde granen, en het smaakt ook beter.

Video afspelen