Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Regeneratieve landbouw

4 jun. 2024

De impact van grondstof op brood

75% van de uitstoot van broeikasgassen is afkomstig van de grondstof.

66% van de milieuscore van rogge is gekoppeld aan het gebruik van meststoffen.

Om voedsel voor de mensen te blijven produceren, hebben we een bruikbare bodem nodig!

Regeneratieve landbouw

Landbouwmodel om het ecosysteem en de bodem te herstellen en de voedselvoorziening voor de toekomstige generaties veilig te stellen.

MEER organische stoffen in de bodem

MINDER mechanische en chemische inputs

De impact van regeneratieve landbouw

Door 25% Sapore te gebruiken, gemaakt met 100% regeneratieve bloem, bespaart u:

 

 

Sapore Lavida

  • Regeneratieve volkorenbloem
  • Actieve desem ter ondersteuning van de fermentatie
  • Complexe en intense smaak en waxy textuur
  • Transparantie van boer tot bord

Onze betrokkenheid bij regeneratieve landbouw

Proefproject met 3 oogsten in België
2022: 40T - 2023: 360T - 2024: 500T

Onze objectieven

  • Beter brood door boeren en bakkers met elkaar te verbinden. Bouw een robuuste toeleveringsketen van boer tot bord. 
  • Meet de milieuvoordelen in eindproducten. 
  • Bouw een duurzaam stappenplan voor de lange termijn. 

Hoe dragen wij bij

  • Garanderen een eerlijke prijs voor de boer
  • Het risico delen: we engageren ons op voorhand
  • Product met toegevoegde waarde

     
Video afspelen